Dzsudzsák vs. Böde – melyikük lesz a 36 pluszosok gólkirálya?

Augusztus óta először lőtt gólt Dzsudzsák Balázs a Debrecen színeiben, ráadásul a gyengébb, azaz a jobb lábával vette be a Puskás Akadémia kapuját. Az igazán nagy bombát azonban az ellenfél eresztette el a meccsen, az 1-1 igazán egyik csapatot sem tehette boldoggá. Dzsudzsák és Böde Dániel külön versenye az NB I-es idény egyik érdekessége lehet.

2023. 10. 28. 19:59
DZSUDZSÁK Balázs
Debrecen, 2023. augusztus 3. Dzsudzsák Balázs, a Debrecen játékosa ünnepli gólját a labdarúgó Konferencia-liga selejtezõjének második fordulójában játszott Debreceni VSC - Alaskert visszavágó mérkõzésen a Nagyerdei Stadionban Debrecenben 2023. augusztus 3-án. MTI/Derencsényi István Fotó: Derencsényi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szórakoztató első félidőt hozott a labdarúgó NB I 11. fordulójában a Puskás–Debrecen meccs szombaton, és a nyílt támadófutball két gólt is eredményezett, az elsőt a 36 éves lőtte már a 16. percben. A DVSC csapatkapitánya egy visszapasszolt labdát lőtt a kapuba középen érkezve, a gyengébb lábával, jobbal sem okozott gondot neki a helyzet.

SZALAI Gábor; DZSUDZSÁK Balázs
Dzsudzsák gólt lőtt, de győzelemnek nem örülhetett. Fotó: MTI/Derencsényi István

Dzsudzsák augusztus óta először volt eredményes ebben a szezonban. Jól kezdte az idényt, nyáron a konferencialiga selejtezőjében is lőtt egy gólt, meg az NB I-ben a Kisvárda ellen is, az ősz beköszöntével azonban mostanáig gólszünetet tartott. A Puskás ellen ezzel a találattal törte meg a csendet:

Idénybeli második bajnoki góljával Dzsudzsák beérte a nála csak egy-két hónappal idősebb Böde Dánielt, aki a Paks színeiben ugyancsak két találatot jegyez az NB I-ben. Böde épp egy hete, október 21-én töltötte be a 37-et, amin Dzsudzsák december 23-án esik át. Az biztos, hogy kettejük közül kerül majd ki a 36 pluszosok gólkirálya ebben az idényben, jelenleg 2-2 az állás, és nehéz megjósolni, hogy ki nevet majd a végén.

Történelmi távlatban sok játékos van, aki náluk idősebben volt gólszerző az NB I-ben, a szintén debreceni kedvencek, Madar Csaba és Dombi Tibor például már a 40-hez közelítettek, amikor az utolsó élvonalbeli góljukat szerezték, de Kuttor Attila és Ferenczi István is elmúlt már 39, Kenesei Krisztián, Kabát Péter és például Illés Béla pedig 38.

Van tehát még Dzsudzsákék előtt jövő, és a DVSC csapatkapitánya nemrég ki is jelentette, hogy egyelőre nem gondol a visszavonulásra.

A Puskás játékosa még nagyobb gól lőtt

A Puskás–Debrecen meccs 1-1-gyel ért véget, Dzsudzsák góljára még az első félidőben a 19 éves Gruber Zsombor válaszolt, aki az MTK ellen nemrég lőtt saját bombáját másolta le, csak épp a túloldalról befelé cselezve, ami egyben azt is jelenti, hogy ellentétes lábbal: egyszer a bal, egyszer a jobb lába sült el.

A döntetlennel megmaradt a két csapat közötti kétpontos különbség, a Puskás a negyedik, a Debrecen az ötödik helyen áll jelenleg.

NB I, 11. forduló

Szombat
Kecskemét–ZTE 3-1 (2-0), Széktói Stadion, 2487 néző, jv: Rúsz, gólszerzők: Tóth B. (35.), Szabó A. (45.+4.), Zeke (72.), illetve Mance (82., 11-esből)
Fehérvár–DVTK 4-0 (2-0), Sóstói Stadion, 3111 néző, jv.: Bognár T., gólszerzők: Christensen (42.), Kodro (45+1., 84.), Kastrati (82.), kiállítva: Farkas D. (70., DVTK), Szatmári Cs. (86., DVTK)
Puskás Akadémia–DVSC 1-1 (1-1), Felcsút, jv.: Pintér, gólszerzők: Gruber (37.), illetve Dzsudzsák (15.)

Vasárnap
Mezőkövesd–MTK 13.15
Paks–Kisvárda 15.30
Ferencváros–Újpest 18.00

Borítókép: Dzsudzsák Balázs közel a 37-hez is gólra képes az NB I-ben (Fotó: MTI/Derencsényi István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.