Harry Kane lemásolta David Beckham ikonikus gólját, ezt látni kell! + videó

Pályafutása egyik legemlékezetesebb meccsén van túl Harry Kane. A Bayern München úgy ütötte ki a második félidőben 8-0-ra a Darmstadt együttesét a Bundesligában, hogy az angol válogatott csatár triplázott, s a három gólja közül a második egészen különleges találat volt. Kane a félpályán túlról lőtte el a labdát, s ezzel megidézte David Beckham 1996-ban született ikonikus gólját.

2023. 10. 28. 19:20
Bundesliga - FC Bayern Munich vs SV Darmstadt 98
epa10945171 Munich's Harry Kane celebrates after scoring the 1-0 lead during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and SV Darmstadt 98 in Munich, Germany, 28 October 2023. EPA/RONALD WITTEK CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: RONALD WITTEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint beszámoltunk róla, a Bayern München Manuel Neuer nagy visszatérő meccsén a félidei 0-0 után, egy három kiállítást hozó találkozón 8-0-ra kiütötte a Darmstadtot a Bundesliga 9. fordulójában szombat délután, és a mérkőzése hőse volt. Az angol válogatott csapatkapitánya mesterhármast ért el, és a 69. percben, 4-0-s állásnál gyakorlatilag lemásolta David Beckham karrierjének talán legemlékezetesebb gólját – pedig neki volt jó pár nagy bombája.

Bundesliga - FC Bayern Munich vs SV Darmstadt 98
Harry Kane honfitársa, David Beckham szellemét idézte meg a Darmstadt ellen. Fotó: EPA/Ronald Wittek

Kane a felezővonalon túlról, tehát a saját térfeléről lőtte el a labdát, miután észlelte, hogy a Darmstadt kapusa kint áll, és mesteri pontossággal célzott a kapuba elképesztő távolságból. A gólt a Bundesliga hivatalos oldala már közzé is tette, ezt a videót látni kell!

A látványos találat kísértetiesen hasonlít arra a gólra, amely megalapozta a fiatal David Beckham hírnevét 1996-ban. A Manchester United ígérete a Premier League nyitófordulójában, egy Wimbledon elleni meccsen lőtt 2-0-s vezetésnél nagyon hasonló gólt, miután az ellenfél kapusa, Neil Sullivan kint állt a kapujából. Íme Beckham gólja:

Nagy-Britanniában egy 2002-es közönségszavazáson Beckham gólját a 18. helyre választották meg a sportvilág 100 legnagyszerűbb pillanata között. – Az a gól megváltoztatta az életemet – nyilatkozta Beckham a híres találatról, amely a Netflixen nagyot futó életrajzi sorozatában is szerepel. – Úgy tűnt, mintha a labda órákig a levegőben lett volna, és minden elcsendesedett.

A 30 éves Kane kilenc Bundesliga-meccsen már 12 gólt jegyez, nagy vásárt csinált vele a Bayern München, amely a nyáron 100 millió eurót fizetett érte a Tottenhamnek.

Borítókép: Harry Kane elképesztő gólt lőtt a Bundesligában (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.