Nyolcgólos Bayern KO, Szalai Attila pedig kétségbeejtő helyzetbe került

A tavalyi katari világbajnokság után síbalesetben lábát törő Manuel Neuer csaknem egy év után először védett, s a Bayern München 8-0-s kiütéssel köszöntötte őt a kapuban a Darmstadt ellen a Bundesliga 9. fordulójában. Szalai Attila nélkül győzött a Hoffenheim is, a magyar válogatott védő helyzete pedig egyre aggasztóbb, a németek szerint nem érte meg a 12 millió eurós befektetést.

2023. 10. 28. 17:38
Bundesliga - FC Bayern Munich vs SV Darmstadt 98
epa10945278 Munich's Harry Kane scores the 8-0 lead during the German Bundesliga soccer match between FC Bayern Munich and SV Darmstadt 98 in Munich, Germany, 28 October 2023. EPA/RONALD WITTEK CONDITIONS - ATTENTION: The DFL regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: RONALD WITTEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy nap volt a mai Manuel Neuer számára, hiszen a Bayern München 37 éves kapusa 2023-ban először lépett pályára tétmeccsen, miután a katari vb után tavaly eltörte a lábát. A Darmstadtv akár el is ronthatta volna a kapus visszatérését, hiszen már a negyedik percben nagy esélyhez jutott: Joshua Kimmich piros lapot kapott egy lerántás miatt. Thomas Tuchel nem hagyta szó nélkül az esetet, a Bayern edzője is sárga lapos figyelmeztetésben részesült.

Bundesliga - FC Bayern Munich vs SV Darmstadt 98
A Bayern München nyolcat számolt a Darmstadtra. Fotó: EPA/Ronald Wittek

A Darmstadt nem tudott élni a lehetőséggel, a 21. percben onnan is kiállt egy ember, sőt a 41.-ben már a Bayern került emberelőnybe, miután a vendégektől a második játékost is kiállították. Ezt követte Leroy Sané les miatt meg nem adott gólja, így bár 0-0 volt a félidő, már a Bayernnek állt a zászló az ijesztő kezdés ellenére.

A második félidőben kiütötte ellenfelét a müncheni csapat. három, Jamal Musiala és Sané kettő-kettő, pedig egy gólt szerzett, a vége 8-0 lett. Neuer ennél szebb visszatérésről nem is álmodhatott.

Mi lesz sorsa?

A Hoffenheim magyar válogatott védője, Szalai Attila a Bundesliga előző fordulójában újra kezdő volt csapatában, ám a 64. percben lecserélték. Ezután a német szaklap a Kicker azt írta, hogy Szalai „a legutóbbi meccsen sem volt meggyőző, a Fenerbahcétól hozott 12 milliós védő eddig nem tudta igazolni ezt a befektetést”.

Sajnos igaza lehet a lapnak, ugyanis Szalai most a Stuttgart ellen újra a kispadra került, és nem is állt be onnan. A Hoffenheim nélküle is 3-2-es győzelmet aratott idegenben az idény eddigi meglepetéscsapata ellen. Szalai a kilenc forduló alatt mindössze háromszor játszott, az első meccsen kezdő volt, de öngólt vétett és félidőben lecserélték. Azóta nem igazán él a bizalom iránta, ami a magyar válogatott szempontjából nem jó hír.

A Bayern jelenleg vezeti a Bundesligát 23 ponttal, a Stuttgart a harmadik, a Hoffenheim az ötödik. 

Borítókép: Harry Kane triplázott a Darmstadt ellen (Fotó: EPA/Ronald Wittek)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.