Dzsudzsák ajánlatot kapott a PSV-től, és megszorongatná a Fradit

Hiába ünnepli már a 37. születésnapját decemberben Dzsudzsák Balázs, egyelőre nem tervezi a visszavonulását, sőt nagy tervei vannak még a pályán a Debrecen csapatkapitányaként, például a Fradit is megszorongatná. Ehhez először is a Fehérvár elleni rangadón kellene bizonyítania a már négy mérkőzés óta nyeretlen DVSC-nek. A Ferencváros telt ház előtt léphet pályára a Diósgyőr otthonában a labdarúgó NB I 10. fordulójában.

2023. 10. 21. 6:25
DZSUDZSÁK Balázs
Debrecen, 2023. augusztus 3. Dzsudzsák Balázs, a Debrecen játékosa ünnepli gólját a labdarúgó Konferencia-liga selejtezõjének második fordulójában játszott Debreceni VSC - Alaskert visszavágó mérkõzésen a Nagyerdei Stadionban Debrecenben 2023. augusztus 3-án. MTI/Derencsényi István Fotó: Derencsényi István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenhárom hónapja irányítja a Debrecen csapatát a szerb Szrdjan Blagojevics vezetőedző, mialatt még nem volt olyan rossz sorozatuk Dzsudzsák Balázséknak, mint most. A DVSC legutóbb szeptember elején a Kecskemét elleni bajnokin tudott győzni, azóta három vereség és egy döntetlen a csapat mérlege. A Blagojevics-érában először fordult elő, hogy négy egymást követő mérkőzésen nyeretlen maradt az együttes az NB I-ben, ennek ellenére Dzsudzsák nagyon pozitívan nyilatkozott a hétközi Sport Forum Hungaryn.

DZSUDZSÁK Balázs
nem akar annyi ideig futballozni, mint Király Gábor, de még nem vonul vissza (Fotó: MTI/Derencsényi István)

– A Debrecen jelenleg is felfelé tart, és ha nem is Fradi-magasságokat célozzuk meg, de szeretnénk a tabella felső részéhez tartozni. Azért megjegyzem, hogy jót tenne mindenkinek, ha meg lehetne szorítani a Fradit – jegyezte meg Dzsudzsák, aki ezzel arra utalt, hogy a zöld-fehérek 2019 óta mindig megnyerték a bajnokságot, és a jelenlegi idényben is ők a legnagyobb esélyesek.

Dzsudzsák 2020-ban tért haza Debrecenbe az arab futballból, a csapat akkor még a másodosztályban szerepelt, de a válogatottsági rekorder vezérletével az előző évadban már az NB I-ben szerezte meg a bronzérmet. A rutinos középpályás december 23-án már a 37-et tölti be, a szerződése jövő nyáron lejár a DVSC-vel, de azt a hazatérése óta mindig csak egy évre kötik újra. A szavaiból kiindulva ez most is csak formalitásnak tűnik.

Mikor vonul vissza Dzsudzsák Balázs?

– Még abszolút jól érzem magam, és hál’ istennek egy olyan Debrecenben futballozok, amely minden nap arra ösztökél, hogy folytassam. Még nincs itt az a pillanat, hogy holnap kiszálljak, és otthagyjam a csapatot –  jelentette ki Dzsudzsák, aki azt is elárulta, hogy korábbi holland csapatától, a PSV Eindhoventől felkérést kapott arra, hogy legyen a klub nagykövete. Egyelőre azonban még nem látja tisztán, mivel szeretne foglalkozni a majdani visszavonulása után.

Még biztos nem, de Dzsudzsák viccesen azt megjegyezte, hogy nem akar 43 éves koráig futballozni, mint Király Gábor, elég volt egy rekordot elvenni a legendás kapustól, akinek megdöntötte a válogatottsági csúcsát.

A soron következő feladat most a Fehérvár elleni rangadó, amely néhány éve a dobogóért is szólhatott volna, most viszont a hetedik-nyolcadik helyen áll a két korábbi bajnokcsapat. A Fehérvár a legutóbbi két mérkőzését megnyerte, így a korábban már a kirúgás szélén álló Bartosz Grzelak helyzete stabilizálódott, ám ha a Debrecen zsinórban ötödjére sem tud nyerni, ott az eddig sikeredző hírében álló Blagojevics alatt kezdhet el inogni lassan a kispad.

Telt ház várja a Fradit Miskolcon

A címvédő és éllovas Ferencváros a Diósgyőr vendégeként lép pályára. Már tíz nappal a rangadó előtt minden jegy elkelt, azaz telt ház, 12 ezer szurkoló előtt várhatja az újonc, negyedik helyezett DVTK a Fradit.

Kuznyecov Szergej edző, akinek az apja bajnok volt és a BL-ben is szerepelt a Fradival, a Diósgyőr legutóbbi mérkőzésén kikapott az Újpesttől. Az FTC is botlott a válogatott meccsek miatti szünet előtt, hiszen öt győzelem után legutóbb a Debrecennel 2-2-es döntetlent játszott otthon. Dejan Sztankovics vezetőedző ekkor vesztett pontot először az NB I-ben. A Diósgyőr elleni párharc az elmúlt években a Ferencváros fölényét hozta, a legutóbbi tíz bajnoki összecsapásukból kilenc fővárosi sikerrel zárult, 28-4-es gólkülönbséggel.

Végre hazatér a Kisvárda

A forduló nyitányán az utolsó helyezett Kisvárda az előtte álló Mezőkövesdet fogadja. Ez lesz a gárda első hazai meccse az idényben, mivel a pálya használhatatlansága miatt eddig csak idegenben játszott.

Labdarúgó NB I, 10. forduló:

Szombat: 
Kisvárda–Mezőkövesd 12.30
ZTE–Paks 14.45
Újpest–Kecskemét 17.00

Vasárnap: 
MTK–Puskás Akadémia 13.15
Debrecen–Fehérvár 15.30
Diósgyőr–Ferencváros 17.45

Borítókép: Dzsudzsák Balázs még sokat tenne a Debrecen sikeréért a pályán (Fotó: MTI/Derencsényi István)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.