Dzsudzsák, Halász, Gyurta: sztárparádé a Puskás Arénában

A Puskás Aréna csütörtökön nem fontos labdarúgómeccsnek, hanem nemzetközi sportszakmai konferenciának adott otthont. A Sport Forum Hungaryn három teremben délelőttől estig előadások, kerekasztal-beszélgetések és élménybeszámolók zajlottak. A rendezvényen több olimpiai bajnokunk és további kiváló sportolóink is az előadók között voltak, ahogy sportvezetők, sportmédiában dolgozók és a sporthoz köthető üzletemberek is. Dzsudzsák Balázs elárulta, nem látja magát leendó edzőként, Halász Bence érdekes részletet osztott megl az idei világbajnoki döntőről.

2023. 10. 19. 20:02
Halász Bence atlétika vb Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Király Gábor és Hajnal Tamás már nem, viszont játszhatott karrierje során az új Puskás Aréna gyepszőnyegén. Tegnap viszont a Sport Forum Hungary főszereplőiként jelentek meg a stadionban, ahol talkshow-n meséltek pályafutásukról, külföldön szerzett tapasztalataikról s azok hazai hasznosításáról. Hajnal jelenleg a Ferencváros sportigazgatója, Király Szombathelyen a saját maga által alapított egyesületet vezeti, Dzsudzsák még futballozik Debrecenben, de elárulta, profi pályafutása után is szeretne a DVSC-nél maradni, igaz, ezt nem edzőként tenné.

Dzsudzsák Balázs
Dzsudzsák Balázs válogatottbeli búcsúmeccse után most más szerepben tért vissza a Puskás Arénába (Fotó: MTI/Mónus Márton)

Több szempontból szóba került a rendezvényen Magyarország történetének legjelentősebb sporteseménye, az idei atlétikai világbajnokság. Németh Balázs, a vb-t szervező cég vezérigazgatója az előkészületekről, Schmitt Petra a verseny általa felügyelt fenntarthatósági programjáról beszélt, míg Deutsch Péter, a Magyar Atlétikai Szövetség vezérigazgatója arról, hogy miként épült fel a hazai világverseny népes magyar válogatottja. Rövid élménybeszámolót tartott a hazai vb-n kalapácsvetésben bronzérmes Halász Bence, a hétpróbában vb-4. Krizsán Xénia és a 100 méteres gátfutás országos csúcstartója,

– A harmadik dobás előtt odalépett hozzám az egyik versenybíró, hogy az első kísérletem óvás alatt van, így álltam oda, hogy muszáj érvényeset dobnom, különben lehet, hogy nem folytathatom a versenyt – idézte döntője emlékezetes epizódját Halász Bence. Ebből lett a legnagyobb dobása, és az egyetlen, amit végül utólag tényleg elvettek a lengyelek óvására, a nagyközönség azonban akkor fordított sorrendben értesült a vizsgálatokról. – A többi kabaré volt sajnos, de ha nem veszik azt az eredményemet, akkor is harmadik lettem volna. Igaz, az egyéni csúcs meglett volna, annak elmaradását kicsit sajnálom.

Olimpiai bajnokaink is ott voltak az előadók között: Gyurta Dániel, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszteri főtanácsadójaként sportdiplomáciáról, Fábián László a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkáraként a visszavonulás utáni sikereket elősegítő kettős karrier programról beszélt, míg Madaras Norbert, a Magyar Vízilabda-szövetség elnökeként éppen arról, hogy miként válhat valaki sikeres sportolóból sikeres sportvezetővé.

Szóba kerültek a sportmédia modern kori kihívásai is. Door Tamás, a Mediaworks Hungary Zrt. projektigazgatója felhívta a figyelmet, hogy az elmúlt egy évben négyszázezerrel esett vissza a hazai hírportálok összlátogatottsága, egyre többen a közösségi médiában tájékozódnak. A portálok videók készítésével – olykor élő közvetítésekkel – tudják több fogyasztóhoz eljuttatni tartalmaikat, ezeknek viszont a kor fogyasztási szokásai alapján két és fél másodperc alatt meg kell ragadniuk a nézőt, különben új tartalom után néz. Door Tamás a médiáról szóló szekció későbbi szakaszában kerekasztal-beszélgetésen vitatta meg Csisztu Zsuzsannával, a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség alelnökével, Székely Dáviddal az M4 Sport csatornaigazgatójával, Fazekas Erzsébettel, a Sport TV műsorvezetőjével és Kecskés Istvánnal, a Sportal főszerkesztőjével, hogy a mesterséges intelligencia milyen hatással lehet a médiára.

A rendezvény szakmai díjátadókkal zárult, a Sport Forum Awardson tizenegy kategóriában osztottak ki arany, ezüst és bronz kategóriájú elismeréseket.

Papp Gábor, az idén második alkalommal megrendezett Sport Forum Hungary fő szervezője korábban a rendezvény céljaként nevezte meg lapunknak, hogy néhány éven belül ne csak hazánk, hanem a kelet-közép-európai régió legjelentősebb sportkonferenciája legyen.

Borítókép: Halász Bence a hazai világbajnokságon nyert bronzérmével (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.