A kapusgólpassz és a félidei 2-0 is kevés volt a Lipcsének a City ellen + videó

Félidőben bombameglepetés volt kibontakozóban a Bajnokok Ligája G csoportjában: a Lipcse 2-0-ra vezetett a címvédő Manchester City otthonában. A németeket feltüzelte Szoboszlai Dominik meglepetésszerű látogatása, Gulácsi Péter pedig sajnálhatja, hogy a lábujja miatt nem lehetett kezdő a Lipcse kapujában, riválisa ugyanis nagy gólpasszt adott Pep Guardiola csapata ellen. Szünet után felszívta magát a City, 3-2-re fordított és már biztos csoportelső.

2023. 11. 28. 22:05
UEFA Champions League - RB Leipzig vs Manchester City
epa10900527 Leipzig's goalkeeper Janis Blaswich reacts during the UEFA Champions League group G soccer match between RB Leipzig and Manchester City, in Leipzig, Germany, 04 October 2023. EPA/FILIP SINGER Fotó: FILIP SINGER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár már mindkét csapat bebiztosította a továbbjutását a nyolcaddöntőbe, volt tétje a Manchester City–Lipcse meccsnek, hiszen a csoport első helye még nem dőlt el a két csapat között. A Pep Guardiola vezette angoloknak ehhez egy döntetlen is elég lett volna hazai pályán, a spanyol edző tüzelte is a szurkolókat a meccs előtt , de ehhez képest nagy meglepetést hozott az első félidő. A Lipcse 2-0-ra vezetett a szünetben – jót tehetett a német csapatnak, hogy meglepte volt társait a meccs előtt.

UEFA Champions League - Manchester City vs RB Leipzig
Lois Openda gólját ünnepli a Lipcse a Manchester City otthonában. Fotó: EPA/Adam Vaughan

A Lipcse mindkét gólját Lois Openda szerezte, akit a nyáron 38,5 millió euróért igazoltak le a francia Lens csapatából, miután a Ligue 1 előző idényében 21 gólig jutott. A 23 éves csatár a 13. percben szerezte meg a vezetést, méghozzá a lipcsei kapus, Janis Blaswich gólpasszából.

A német kapus a Lipcse legutóbbi meccsén óriási potyagólt kapott a Bundesligában , és Marco Rose vezetőedző úgy nyilatkozott a Manchester City elleni mérkőzés előtt, hogy lehetett volna a kezdő kapus, ám kisebb lábujjsérülése miatt maradt a kispadon.

Openda a 33. percben lőtte a második gólját, miután újra a túl magasan helyezkedő City védelmi vonala mögé került.

Szünet után felszívta magát a City, amely már az 55. percben szépített góljával. A 70. percben Phil Foden már 2-2-re mentette a meccset, a 87.-ben pedig Julian Álvarez találatával 3-2-re fordított Guardiola csapata. Győzelmével a címvédő már biztos csoportelső.

A többi keddi BL-meccsről itt írtunk.

Borítókép: Janis Blaswich gólpasszt adott a Manchester City ellen (Fotó: EPA/Filip Singer)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.