Nem könnyítették meg a Barcelona dolgát a BL-ben

Ciro Immobile két kései góljának köszönhetően a Lazio legyőzte 2-0-ra a Celticet, ezzel az olasz csapat nagy lépést tett a továbbjutás felé a labdarúgó Bajnokok Ligájában. A Sahtar Donyeck is megnyerte a maga meccsét a H csoportban, aminek a Barcelona szurkolói vélhetően nem örülnek annyira.

2023. 11. 28. 21:14
UEFA Champions League - Shakhtar Donetsk vs Royal Antwerp BL
epa10999576 Shakhtar Donetsk players celebrate after scoring the 1-0 lead during the UEFA Champions League group H match between Shakhtar Donetsk and Royal Antwerp in Hamburg, Germany, 28 November 2023. EPA/FILIP SINGER Fotó: FILIP SINGER
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Lazio nagy kedvvel rohamozta az E csoport utolsó helyén álló Celtic kapuját, de támadásai csak a keddi mérkőzés hajrájában hozták meg a várt sikert. Ciro Immobile a 82. és a 85. percben betalált, a 2-0-s győzelem pedig a négyes élére repítette a Laziót. Ha az Atlético Madrid idegenben megveri a Feyenoordot, akkor a spanyol csapat mellett az olasz is a kieséses szakaszba jut.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló, E csoport:
Lazio (olasz)–Celtic Glasgow (skót) 2-0 (0-0), gólszerzők: Immobile (82., 85.)
Feyenoord (holland)–Atlético Madrid (spanyol) 21.00
Az állás: 1. Lazio 10 pont/5 meccs, 2. Atlético Madrid 8/4 meccs, 3. Feyenoord 6/4 meccs, 4. Celtic FC 1/5 meccs.

A Sahtar Donyeck nem tett szívességet a Barcelonának és a Portónak. Az ukrán együttes és a Royal Antwerp összecsapásán Mikola Matvijenko gólja döntött, a Sahtar így 1-0-ra nyert, és nagyon szorossá tette a H csoportot. Olekszandr Zubkovéknak immáron kilenc pontjuk van, ugyanannyi, mint a csoport első és második helyén álló topcsapatnak.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló, H csoport:
Sahtar Donyeck (ukrán)–Royal Antwerp (belga) 1-0 (1-0), gólszerző: Matvijenko (12.)
FC Barcelona (spanyol)–FC Porto (portugál) 21.00 (M4 Sport)
Az állás: 1. Barcelona 9 pont/4 meccs (8-2), 2. FC Porto 9/4 meccs (9-3), 3. Sahtar Donyeck 9/5 meccs, 4. Royal Antwerp 0/5 meccs

Borítókép: A duplázó Ciro Immobile gólöröme (Fotó: AFP/Filippo Monteforte)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.