Szalah: Szoboszlai Dominik még csak egy gyerek

Nyári átigazolása óta a Premier League-ben is reflektorfénybe került Szoboszlai Dominik, aki valósággal berobbant Liverpoolban. Az angol klub szurkolói és szakírók is elismeréssel nyilatkoznak a magyar középpályásról, csapattársa, Mohamed Szalah azonban félti őt.

2023. 11. 28. 20:09
UEFA Europa League - LASK Linz vs Liverpool FC Mohamed Szalah
epa10874821 Liverpool's Mohamed Salah looks on prior to the UEFA Europa League Group E soccer match between LASK Linz and Liverpool FC in Linz, Austria, 21 September 2023. EPA/ANNA SZILAGYI Fotó: ANNA SZILAGYI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

nemcsak a szurkolók és a szakértők dicséretét érdemelte ki a Liverpoolban nyújtott produkciójával, de a jelek szerint a csapattársai elismerését is sikerült kivívnia. Az angol csapat elmúlt éveinek fő gólfelelőse, Mohamed Szalah az EA Sports FC-nek adott interjúban mondta el a véleményét nyáron érkezett csapattársáról.

Szoboszlai Szalah elismerését is kivívta
Szoboszlai neves csapattársa, Szalah elismerését is kivívta. Fotó: EPA/Guillaume Horcajuelo

– Szoboszlai remekül kezdett nálunk, ugyanakkor nem szeretném, ha a szurkolók nyomást helyeznének rá! Csak hagyják játszani, élvezni a futballt, és hogy úgy fejezze ki magát, ahogyan csak szeretné! Nem kellene róla azt mondani, hogy ő következő ez vagy az… Hiszen még csak egy gyerekről van szó, néhány hónapja érkezett csupán hozzánk. Minden maradjon így! Ha jól játszik, jól játszik. Ismerem már a Liverpool szurkolóit, hatalmasak az elvárásaik, ezzel pedig nyomást helyeznek a játékosokra! – figyelmeztetett az egyiptomi szélső, avagy Egyiptom királya, ahogy az angol iparvárosban ismerik.

Szalah tehát láthatóan nagyra tartja a csapattársát, pedig a drukkerek gyakran ennek ellenkezőjéről vannak meggyőződve, mivel úgy látják, hogy a 31 éves futballista csak elvétve passzol Szoboszlaihoz.

Borítókép: Mohamed Szalah (Fotó: EPA/Anna Szilagyi)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.