Kozák Danuta bízik benne, hogy vissza tud térni a csúcsra

A Magyar Kajak-kenu Szövetség keddi sajtótájékoztatóján második visszatéréséről beszélt Magyarország legsikeresebb női olimpikonja, Kozák Danuta. A klasszis úgy véli, nem a nemzetközi mezőny fejlődött, hanem a magyarok estek vissza.

Forrás: Mandiner2023. 11. 28. 19:38
KOZÁK Danuta; BODONYI Dóra
Tokió, 2021. augusztus 7. A hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta, miután a nõi kajaknégyes tagjaként gyõzött az 500 méteres verseny döntõjében a világméretû koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Sea Forest Kajak-kenu Pályán 2021. augusztus 7-én. A háttérben Bodonyi Dóra, az aranyérmes magyar egység tagja. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

eddig két alkalommal szüneteltette a pályafutását: 2017-ben első gyermeke, Zora, 2022-től mostanáig pedig második lánya, Mila születése, illetve könyökműtétje miatt maradt távol a versenyzéstől. A visszatérés másodszorra most sem marad el, a Magyar Kajak-kenu Szövetség keddi sajtótájékoztatóján Kozák az újrakezdésről vallott.

– Bevallom őszintén, annyira nem hiányzott! Annyi minden történt velem ez alatt a két év alatt, hogy nem volt idő erre, illetve Tokió után éreztem, hogy már eléggé elfásult lett a dolog. Úgyhogy kellett is egy hosszabb pihenő, hogy lélegzetvételhez, levegőhöz jussak. Nagyon jó volt ennyi kihagyás után visszatérni a közegbe és a megszokott dolgokhoz, újra felvenni a rutinnak számító munkamenetet. – idézi a hatszoros olimpiai bajnok kajakozót a Mandiner. – Nagyon örülnék annak, hogyha az egész felkészülést és a versenyeket is úgy tudnám teljesíteni, hogy a családom és a gyerekeim ne lássák kárát. Ha emellett még becsúszna egy olimpiai érem is, akkor nagyon boldog lennék!

Mint azt a lap megjegyzi, az idei kvótaszerző világbajnokságon a női kajakszakág csalódást keltően teljesített. Ezzel kapcsolatban Kozák Danuta megjegyezte: – A magyar női kajakról azt gondolom, hogy nem a nemzetközi mezőny szaladt el tőlünk, hanem mi lettünk egy picit gyengébbek.

Klasszisunk ennek okairól nem akart nyilatkozni, nevetve annyit mondott, azokról inkább Hüttner Csaba szövetségi kapitányt kellene megkérdezni.

Borítókép: A hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta, a háttérben Bodonyi Dóra (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.