Kázmér 2024. március 4.
logo

Kozák Danuta bízik benne, hogy vissza tud térni a csúcsra

Magyar Nemzet
Forrás: Mandiner
2023.11.28. 19:38 2023.11.28. 20:58
Kozák Danuta bízik benne, hogy vissza tud térni a csúcsra

A Magyar Kajak-kenu Szövetség keddi sajtótájékoztatóján második visszatéréséről beszélt Magyarország legsikeresebb női olimpikonja, Kozák Danuta. A klasszis úgy véli, nem a nemzetközi mezőny fejlődött, hanem a magyarok estek vissza.

eddig két alkalommal szüneteltette a pályafutását: 2017-ben első gyermeke, Zora, 2022-től mostanáig pedig második lánya, Mila születése, illetve könyökműtétje miatt maradt távol a versenyzéstől. A visszatérés másodszorra most sem marad el, a Magyar Kajak-kenu Szövetség keddi sajtótájékoztatóján Kozák az újrakezdésről vallott.

– Bevallom őszintén, annyira nem hiányzott! Annyi minden történt velem ez alatt a két év alatt, hogy nem volt idő erre, illetve Tokió után éreztem, hogy már eléggé elfásult lett a dolog. Úgyhogy kellett is egy hosszabb pihenő, hogy lélegzetvételhez, levegőhöz jussak. Nagyon jó volt ennyi kihagyás után visszatérni a közegbe és a megszokott dolgokhoz, újra felvenni a rutinnak számító munkamenetet. – idézi a hatszoros olimpiai bajnok kajakozót a Mandiner. – Nagyon örülnék annak, hogyha az egész felkészülést és a versenyeket is úgy tudnám teljesíteni, hogy a családom és a gyerekeim ne lássák kárát. Ha emellett még becsúszna egy olimpiai érem is, akkor nagyon boldog lennék!

Mint azt a lap megjegyzi, az idei kvótaszerző világbajnokságon a női kajakszakág csalódást keltően teljesített. Ezzel kapcsolatban Kozák Danuta megjegyezte: – A magyar női kajakról azt gondolom, hogy nem a nemzetközi mezőny szaladt el tőlünk, hanem mi lettünk egy picit gyengébbek.

Klasszisunk ennek okairól nem akart nyilatkozni, nevetve annyit mondott, azokról inkább Hüttner Csaba szövetségi kapitányt kellene megkérdezni.

Borítókép: A hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta, a háttérben Bodonyi Dóra (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.