Szoboszlai már szépségversenyen is esélyes, mérföldkőhöz ért a válogatottban + videó

Véget ért a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőinek csoportköre, s az utolsó fordulóból négy gólt emelt ki az európai szövetség, amelyek közül szavazni lehet a legszebbre – természetesen Szoboszlai Dominik Montenegró elleni csodálatos szólógólja is esélyes. Szoboszlai mérföldkőhöz érkezett a magyar válogatottban.

2023. 11. 22. 10:50
SZOBOSZLAI Dominik
Budapest, 2023. november 19. Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott játékosa a harmadik gól után a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Montenegró mérkõzésen a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. A nemzeti együttes 3-1-re nyert, így csoportelsõként jutott ki a jövõ évi németországi Eb-re. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bajban volt az Eb-re már kijutott magyar labdarúgó-válogatott, hiszen több mint egyórányi játék után Montenegró 1-0-ra vezetett a telt házas Puskás Arénában vasárnap, aztán jött a megmentő. A Liverpool sztárja gyorsan két gólt szerzett , egymaga megfordította a meccset, amelyet aztán 3-1-re meg is nyertünk (nem mellesleg klasszis kapusbravúrjainak is köszönhetően).

SZOBOSZLAI Dominik;
Szoboszlai góljáról most a szurkolók dönthetnek. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Szoboszlai első találata Montenegró ellen az UEFA figyelmét is felkeltette, az európai szövetség ugyanis beválasztotta a szólógólt a négy legszebb gól közé az Eb-selejtezők utolsó fordulójából. Hogy melyik lesz közülük a legszebb, azt a szurkolók dönthetik el szavazással.

Íme, a jelöltek:
   • Youssouf Fofana Franciaország színeiben a görögök elleni bombájával.
   • Szoboszlai Dominik a Montenegró elleni szólóval.
   • A szlovén Bejamin Vervic Kazahsztán elleni dugója,
   • Emil Forsberg betörése a svéd–észt meccsen.

Szavazni ide kattintva lehet az UEFA oldalán.

 

Szoboszlai mérföldköve a válogatottban

Kevés szó esett róla, de Szoboszlai Dominik immáron tízgólos a magyar válogatottban, a 38. meccsén lőtte a kilencediket és a tizediket. Ezzel kevéssel, de lemaradt a magyar futball legutóbbi nagy korszakos egyéniésge, Gera Zoltán mögött, aki a 36. válogatott meccsén ért el tízig, de például Dzsudzsák Balázsnak ugyanehhez 47 találkozó kellett.

Gera végül 26, Dzsudzsák pedig 21 góllal zárta válogatott karrierjét. Nem lepődnénk meg azon sem, ha Szoboszlai végül többet szerezne nemzeti színekben, mint ők ketten együtt.

 

Borítókép: Szoboszlai Dominik nemcsak sok gólt szerez, hanem szépeket is (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.