Kázmér 2024. március 4.
logo

Vignjevics a szurkolóktól elnézést kért, a játékosokat kiosztotta

Magyar Nemzet
2023.11.26. 09:26 2023.11.26. 09:37
Vignjevics a szurkolóktól elnézést kért, a játékosokat kiosztotta

Szombaton kiütéssel ért véget az Újpest mezőkövesdi vendégjátéka a labdarúgó NB I 14. fordulójában. A 4-0-s eredménnyel végződött mérkőzés után Kuttor Attila elégedetten, újpesti kollégája, Nebojsa Vignjevics lemondóan nyilatkozott.

Zsinórban negyedik vereségét szenvedte el az Újpest az NB I-ben, de a szombati súlyosabb volt a korábbiaknál. A lila-fehérek Mezőkövesden 4-0-ra kaptak ki, ezek után Nebojsa Vignjevics vezetőedző részben magára vállalta a felelősséget, de a játékosait is kritizálta, és az M4 Sport kamerái előtt azt javasolta nekik, hogy nézzenek magukba.

Kuttor Attila csapata nagy győzelmet aratott Vignjevics Újpestje ellen
Kuttor Attila csapata nagy győzelmet aratott Vignjevics Újpestje ellen Fotó: MTI/Vajda János

– Nem lepett meg a Mezőkövesd, tudom, mire képes Molnár, Cseri, Drazsics vagy Babunszki. Inkább a saját csapatom okozott meglepetést azok után, hogy sokat beszélgettünk az elmúlt időszakban, főleg a legutóbbi három vereséget követően. A Kecskemét elleni meccs után úgy vélekedtem, hogy az kifejezetten jó lecke volt nekünk, láttuk, milyen az, amikor egységesek vagyunk, és milyen, amikor nem – magyarázta a szerb tréner, majd így folytatta: – Ma csak annyit tehetek, hogy elnézést kérek a szurkolóktól az elégtelen teljesítményért, a Mezőkövesdnek pedig gratulálok a remek győzelemhez.

 

Vignjevics: Sok változásra van szükség

Az Újpest már az első félidőben kétgólos hátrányba került, és Vignjevics, bár próbálta játékosait jobb játékra sarkallni, kívánsága nem teljesült. A fővárosiak vezetőedzője a lefújást követően elárulta, mit tart csapata legfőbb hiányosságának:

– Nem vagyunk elég hatékonyak a kapu előtt, nincs elég beadás, kapura lövés és a szögleteket se használjuk ki. Olykor úgy nézünk ki, mintha veszélyesek lennénk, de aztán félúton elengedjük a játékot, és teret adunk az ellenfélnek arra, hogy lekontrázzon minket, ami vereségekhez vezethet – fogalmazott Vignjevics, majd rámutatott, hogyan mászhatnak ki a lila-fehérek a gödörből: – A korábbi mérkőzéseken már megmutattuk, mire vagyunk képesek, ismét így kell játszanunk. Be kell építenünk a fiatal játékosokat, és megtanítani őket, hogyan játsszanak ezért a csapatért. A fejekben sok mindent kell megváltoztatnunk, mert ma karakter nélkül játszottunk, és így nem lehet elveszíteni egy találkozót. 

Edzőként valószínűleg én is hibáztam, de a játékosok ne várjanak rám, maguknak kell megkeresniük a hibáik okát.

Kuttor Attila érthető módon boldogabban nyilatkozott, ugyanakkor kijelentette, egyelőre nincs idő az ünneplésre, hiszen sok munka vár a Mezőkövesdre, hogy a folytatásban is a kiesőzóna felett maradjon.

– A helyzetkihasználásunkon ma azt lehetett érezni, hogy sikerülni fognak a húzások, hátul pedig – az alázatunknak köszönhetően – nem leszünk bajban. Nem számolgatjuk, hogy hol telelünk, nekünk minden mérkőzésre a legjobb tudásunk szerint kell felkészülni. Ma megdolgoztunk azért, hogy örömünk legyen, de természetesen holnaptól a következő ellenfélre készülünk – nyilatkozta Kuttor, hozzátéve, örül neki, hogy véget ért Sztefan Drazsics hatmeccses góltalansági szériája. A szerb támadó szombaton duplával örvendeztette meg a mezőkövesdi szurkolókat.

Borítókép: Nebojsa Vignjevics (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.