A Tottenham kibabrált a Cityvel, így most a Liverpool kezére játszott

A Premier League 14. fordulójának egyik rangadóján a Manchester City hazai pályán 3-3-as döntetlent játszott a Tottenham ellen, amely a 90. percben egyenlített. Így Pep Guardiola címvédő csapata nem tudta visszaelőzni a tabellán Szoboszlai Dominik Liverpoolját.

2023. 12. 03. 19:37
English Premier League - Manchester City vs Tottenham
epa11009644 Dean Kulusevski (CL) of Tottenham Hotspur scores the sixth goal making the score 3-3 during the English Premier League soccer match between Manchester City and Tottenham Hotspur, in Manchester, Britian, 03 December 2023. EPA/PETER POWELL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos, 'live' services or NFTs. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: PETER POWELL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután a Liverpool őrült, fordulatos meccsen legyőzte hazai pályán a Fulhamet 4-3-ra, s korábban az éllovas Arsenal is nyert, győzelmi kényszer alatt futballozott a Manchester City a Tottenham elleni rangadón. Ehhez képest Szon Hung Min találatával már a 6. percben a Spurs szerezte meg a vezetést.

English Premier League - Manchester City vs Tottenham
góljával már nyerésre állt a City, de végül pórul járt. Fotó: EPA/Peter Powell

Nem sokáig örülhetett a dél-koreai támadó, mivel három perccel később Julian Álvarez szabadrúgása után épp rajta pattant meg úgy a labda, hogy a Tottenham kapujában kötött ki. Szon szempontjából gólra öngól, az eredmény meg 1-1.

Ezután a City magához ragadta a kezdeményezést, ziccerben mellé lőtt, Doku a lécet találta el, de a 31. percben már megszületett a vezető gól, miután Álvarez önzetlenül kiszolgálta Phil Fodent. A City a 2-1-es vezetés tudatában sem állt le, Álvarez révén újabb kapufát lőtt, de szünetre maradt az egygólos előny.

Fordulás után újra a City veszélyeztetett révén, de a 69. percben Lo Celso góljával kiegyenlített a Tottenham. A 81. percben Haaland passza után Jack Grealish találatával visszavette az előnyt a City, de a Spurs nem adta fel, és a 90. percben újra kiegyenlített: Szon lódult meg, majd Kulusevski fejére varázsolta a labdát, amely a léc segítségével kötött ki a kapuban.

Maradt a 3-3, a Spurs valamit visszaadott Liverpooljának azzal, hogy a botrányos VAR-hibákról elhíresült meccsen korábban 2-1-re legyőzte a Vörösöket, hiszen most a bajnoki rivális City otthonából is pontot csent.

Így Pep Guardiola csapata nem tudta visszaelőzni a Liverpoolt: első az Arsenal 33 ponttal, második a Pool (31), harmadik a City (30).

Premier League, 14. forduló:

Liverpool–Fulham 4-3 
Bournemouth–Aston Villa 2-2 
Chelsea–Brighton 3-2 
West Ham United–Crystal Palace 1-1 
Nottingham Forest–Everton 0-1
Newcastle United–Manchester United 1-0
Arsenal–Wolverhampton Wanderers 2-1
Brentford–Luton Town 3-1
Burnley–Sheffield United 5-0
Manchester City–Tottenham Hotspur 3-3

Borítókép: Kulusevski a 3-3-at jelentő gólt fejeli a City ellen (Fotó: EPA/Peter Powell)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.