Kiszakadt a Hertha-gólzsák, Dárdai Pál csapata öt gólt vágott

Fontos győzelmet aratott a Hertha a Bundesliga II 15. fordulójában, amelyben hazai pályán 5-1-re kiütötte az Elversberget. Dárdai Pál csapata már a félidőben is vezetett, de akkor még nem látszott, hogy ilyen sima győzelmet arathat. A magyar edző három fia közül egyedül Dárdai Márton játszott, ő végig a pályán volt.

2023. 12. 03. 15:51
DFB Cup - Hertha BSC vs 1. FSV Mainz 05
epa10953322 Hertha’s head coach Pal Dardai reacts during the German DFB Cup second round soccer match between Hertha BSC and 1. FSV Mainz 05 in Berlin, Germany, 01 November 2023. EPA/CLEMENS BILAN CONDITIONS - ATTENTION: The DFB regulations prohibit any use of photographs as image sequences and/or quasi-video. Fotó: CLEMENS BILAN
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fél éve még két osztály különbség volt a Hertha és az Elversberg között, ám a nyáron csapata kiesett a Bundesligából, az ellenfél pedig feljutott a harmadik vonalból a másodikba, így ma már ugyanazon a polcon vannak. Sőt igazából az Elversberg már a Hertha elé is került, hiszen a forduló előtt hat ponttal előzte a fővárosi riválist.

DFB Cup - Hertha BSC vs 1. FSV Mainz 05
Dárdai Márton (balra) és a Hertha játékosai kiütéses győzelmet arattak. Fotó: EPA/Clemens Bilan

Dárdai Pál korábban azt mondta, hogy az utolsó négy őszi meccsen tíz pontot vár a csapatától, s mivel ezt a „sorozatot” a múlt héten a Hannover elleni 2-2-vel indították a berliniek, már csak három győzelemmel teljesíthető a magyar edző kívánsága.

Az Elversberg ezt a számítást gyorsan keresztülhúzta volna, már a negyedik percben betaláltak a vendégek az Olimpiai Stadionban, amikor a Hertha három bámészkodó védője közül a Bayern München kölcsönbe lepasszolt 17 éves tehetsége, Paul Wanner lőtt a kapuba. A VAR azonban jelezte, hogy kézzel ért a labdához, így a találat érvénytelen volt.

Niederlechner volt a Hertha hőse

A Hertha jól reagált, és a 12. percben Gechter góljával megszerezte a vezetést. Dárdai és csapata nem sokáig örülhetett, ugyanis a 15. percben máris kiegyenlített az Elversberg egy távoli lövéssel. A Hertha védelme nem mindig volt a helyzet magaslatán, de a 23. percben Florian Niederlechner góljával újra megszerezte a vezetést Dárdai csapata.

A német támadó nagy meccset játszott, szünet után mesterhármasig jutott, az első félidőben bizonytalan Hertha pedig végül kiütéses sikert aratott. Niederlechner második félidőben szerzett újabb két gólja után Kenny is betalált, 5-1 lett a vége.

Dárdai Márton végig a pályán volt

Dárdai Pál három fia közül a sérült Bence és Palkó továbbra sem volt kerettag, a magyar válogatottságon gondolkodó Dárdai Márton viszont védekező középpályásként végigjátszotta a találkozót. Győzelmével a Hertha feljött a nyolcadik helyre, hátránya hét pont a dobogós Hamburg mögött.

Dárdai tízpontos tervének teljesítéséhez még kétszer nyerni kellene a Herthának az év végéig, ami a Kaiserslautern és az Osnabrück elleni mérkőzéseken nem lehetetlen küldetés.

Borítókép: Dárdai Pál nagy győzelmet aratott a Herthával (Fotó: EPA/Clemens Bilan)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.