Golovin viccesen értékelt: Olykor gyorsabban futottunk, mint a labda + videó

Kamerun legyőzése senkit sem ért váratlanul, a női kézilabda vb második csoportmérkőzésén a magyar válogatott 19 góllal nyert afrikai ellenfelével szemben. Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány és a játékosok sem voltak mindennel kibékülve.

2023. 12. 02. 22:52
GOLOVIN Vlagyimir
Helsingborg, 2023. december 2. Golovin Vlagyimir, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az olimpiai kvalifikációs noi kézilabda-világbajnokság csoportkörének második fordulójában játszott Magyarország - Kamerun mérkõzésen a svédországi Helsingborgban 2023. december 2-án. MTI/Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A második csoportmeccs is kipipálva, a magyar válogatott csoportelsőként várhatja a hétfői Montenegró elleni csoportrangadót. A 39-20-as siker után Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány és a játékosok értékeltek az M4 Sporton.

GOLOVIN Vlagyimir
Golovin tudja, hogy miben hibázott a csapata Fotó: MTI/Illyés Tibor

Golovin Vlagyimir kezdte a sort. – 

A győzelemmel elégedett vagyok, de van hiányérzetemmel a játékkal kapcsolatban. A 11 eladott labda sok, olykor gyorsabban futottunk, mint a labda. Nagyon akartunk, ennek volt köszönhető a sok technikai hiba. A következő mérkőzésen ez nem fér bele 

- értékelt a kapitány.

A születésnapos jobbátlövő, Albek Anna így látta a Kamerun elleni mérkőzést: 

Hideg rázós élmény, hihetetlen érzés itt a pályán lenni a vb-n. Fizikálisan nem vetett vissza, hogy két napot otthon töltöttem fekve. A lábadozás mindenkit megviselne, de sikerült gyorsan felépülni. Érdekes meccs volt a Kamerun elleni: fel voltunk készülve, tudtuk, hogy más játékstílusban játszanak ők, mint az európaiak. A lányok felköszöntöttek a születésnapomon, és örülök, hogy éppen ma is játszhattam a nemzeti csapatban. Kiskorom óta erre vártam, hogy játszhassak a válogatottban. 

ALBEK Anna
Albek négy gólt szerzett a születésnapján       Fotó:MTI/ Illyés Tibor

A mérkőzés emberének választott, hét gólos Klujber Katrin is elmondta a véleményét. – 

Nem kapkodtam, ésszel próbáltam lőni. Az első lövésem után Bíró Blanka figyelmeztetett a kispadon, hogy ki kell várni, mert jó ütemérzéke van a kapusoknak. Kicsit hullámzó volt a játék, a védekezés sem volt annyira precíz, néha túlpörögtünk, és ezért születtek a technikai hibák. A lőtt gólok számának örülök, a kapottaknak nem. Mi 15-öt beszéltünk, szerencsére sokkal több nem lett ennél.

 Szemerey Zsófi remekül védett, a mosonmagyaróvári kapus is nyilatkozott az M4 Sportnak: 

Nehezebb dolgom volt, mert másféle lövések érkeztek a kapura, mint amilyen típusú lövésekhez otthon vagy az európai kupasorozatban hozzá szokhattunk.Igyekeztem minél jobban ö az előttem dolgozó védőfalhoz. Nagyon várjuk, már a Montenegró elleni meccset, az első két meccset gyakorlásként próbáltuk felfogni. Más atmoszférájú, pikáns mérkőzés lesz.

A Vác vb-újonc kapusa, Bukovszky Anna Kamerun ellen debütált felnőtt világversenyen a válogatott kapujában. –

Nagyon örültem, hogy az első megmozdulásom sikeres volt. A szüleim lesznek az elsők, akiket felhívok, amint beérek az öltözőbe, már hívom is őket

 - mondta a fiatal kapus. 

A DVSC szélsője Töpfner Alexandra már a Montenegró elleni meccset is szóba hozta: 

Sok lehetőségünk volt a szélről. Hellyel, közzel sikerült is ezeket kihasználnunk, és a következő meccsen nem férnek bele hibák. A Montenegró elleni kemény mérkőzés lesz, a technikai hibák számát csökkentenünk kell, és természetesen nyerni szeretnénk a hétfői meccsen 

- nyilatkozta Töpfner.

Bortókép: Golovin frappáns magyarázatot adott (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.