Marco Rossi: Arról álmodunk, hogy továbbjutunk a csoportból

Az UEFA szombaton este megtartotta a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokság csoportjainak a sorsolását. A magyar válogatott a németek, a svájciak és a skótok közé került. Marco Rossi szövetségi kapitány elmondta: arról álmodnak, hogy továbbjutnak ebből a csoportból, ugyanakkor vigyázni kell a célok megfogalmazásakor.

2023. 12. 02. 20:07
ROSSI, Marco
Labdarúgás - A 2024-es Európa-bajnokság csoportsorsolása Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A házigazda Németország, Svájc és Skócia – ez a három válogatott lesz a magyar ellenfele a jövő évi Európa-bajnokságon . csapata a svájciak ellen kezd, a németek ellen folytatja, és a skótok ellen zárja majd a csoportkört, és reméljük, lesz folytatás. Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a szombat esti sorsolás után az M4 Sport kamerája előtt mondta el a gondolatait a csoportról:

 

– A B, a C és a D jelű csoport is erősebbnek tűnik, de ha arra gondolok, hogy megkaptuk az Európa-bajnokságot rendező németeket, akkor a mi helyzetünk sem könnyű. Fantasztikus játékosai vannak, akik a nagyszerű szurkolóik előtt mindent beleadnak majd. Szerintem mind a három ellenfelünk hozzánk hasonlóan úgy gondolkodik, hogy majd meccsről meccsre halad előre, mert nagyon kiélezettnek ígérkezik a harc a négy válogatott között. Korábban azt mondtam, szeretném elkerülne a minden bizonnyal visszavágásra éhes angolokat és az olaszokat. Utóbbiakat azért, mert ez az egy válogatott tudott az utóbbi másfél évben itt és ott is legyőzni minket. 

Természetesen arról álmodunk, hogy továbbjutunk a csoportból, de ez álom és nem cél. Továbbra is muszáj két lábbal a földön állni, tudjuk, kik vagyunk, és van hova fejlődnünk.

Ma már senki sem jelentheti ki ki, hogy biztosan legyőz minket, büszkék lehetünk rá, hogy ide már eljutottunk, de nem szabad túl nagy terhet tenni a játékosokra, az elvárásokat a reálisan kell megfogalmazni.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Csányi Sándor is elmondta a véleményét a sorsolásról és azt is elárulta, mit vár Marco Rossi csapatától a németországi kontinenstornán:

– Az a legfontosabb, hogy itt vagyunk és egyenes ágon kijutottunk. A korábbi Eb-kre vigaszágon, playoffon keresztül jutottunk ki, de most már ismerjük az ellenfeleinket, és van időnk felkészülni belőlük. A sorsolás olyan volt, mint amilyen általában egy sorsolás: lehetett volna jobb is, rosszabb is – kezdte értékelését az M4 Sportnak az MLSZ elnöke, akitől azt is megkérdezték, mi az elvárás a magyar válogatottól a németországi tornán.

– Abba a helyzetbe kerültünk, hogy jobban kell félni tőlünk, mint nekünk az ellenfeleinktől. Reméljük, hogy a jó sorozat folytatódik, hiszen stabil bázisra épül a válogatott, és megfelelően fel tudunk készülni a tornára. Ami az elvárásokat illeti, a kijutás volt az alapkövetelmény. Ezek után a minimumnak a csoportból való továbbjutást tűzzük ki, aztán a többit meglátjuk.

Borítókép: Marco Rossi és az Európa-bajnokság serlege (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.