Ligetvári Patrik a nők bravúrját az Izland elleni drámához hasonlította

A bajnokcsapatot, a Telekom Veszprémet csak egy ember, Ligetvári Patrik képviseli a magyar kézilabda-válogatott Európa-bajnokságra készülő keretében. Ligetvári önkritikus a klubjával kapcsolatban, a balátlövő már várja, hogy leendő csapattársával, Fazekas Gergővel kitárgyalja a Plock elleni BL-meccset, és alapcélként a csoportból való továbbjutást fogalmazta meg a januári Eb előtt.

2023. 12. 13. 9:13
LIGETVÁRI Patrik
Stockholm, 2023. január 24. Ligetvári Patrik a magyar férfi kézilabda-válogatott edzésén egy nappal az olimpiai kvalifikációs világbajnokság negyeddöntõje elõtt a stockholmi Tele2 Arénában 2023. január 24-én. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Látta a női válogatott sordöntő meccsét a horvátok ellen?
– Igen. Nagyon szurkoltam nekik, kicsit az év eleji, Izland elleni meccsünkhöz tudnám hasonlítani az ő mérkőzésüket. Az első félidőben megvoltak a lehetőségeink, de az sajnos nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna. Nagyon örülök annak, hogy a csajok bizonyították, mennyire tudnak küzdeni.

LIGETVÁRI Patrik
Ligetvári Patrik. Fotó: MTI/Kovács Tamás

– A következő világversenyen januárban a férfiakon a sor. Egyedül képviseli a Telekom Veszprémet a válogatott keretben. Megszokta már?
– Többször is megkapom ezt a kérdést, de már hozzászoktam. Büszkén képviselem a klubomat az edzőtáborban.

– És milyen passzban? A Barcelona elleni vereség belefér, de a Plock elleni váratlan botlásra kevesen számítottak.
– Év vége felé kicsit fáradtabb vagyok, rengeteg meccset játszottunk a szezonban, mindig is úgy éreztem, hogy a válogatottban új energiával töltődöm fel. A Veszprémre visszatérve: rengeteget beszélgettünk az öltözőben, és még mi sem tudjuk, mi okozta a problémát. 

Nem a vereség az alapvető gond, mert ez előfordul, hanem annak a mikéntje. Elfogadhatatlan volt az, ahogyan Plockban játszottunk. Nem lehet a nálunk gyengébb csapatok ellen úgy felmenni a pályára, ahogy azt mi tettük.

– De legalább egy magyar boldog volt Plockban. A Veszprém ellen hét gólt szerző Fazekas Gergővel szóba hozza a plocki meccset a válogatott edzőtáborában?
– Nyilván! Az első meccsen, Veszprémben Gergőnek szinte semmi sem sikerült ellenünk, de utána tudott változtatni. A teljesítményével bizonyította, hogy mekkora potenciál rejlik benne. Én annak örülök a legjobban, hogy mennyit fejlődött a utóbbi időszakban. Rá is nagy szükségünk lesz az Eb-n.

– Montenegró ellen kezdenek januárban, mi jut az eszébe az ellenfélről?
– Kellemetlen csapat, ráadásul minden tornán nagyon megnyomja az első meccsét. Nehéz lesz ellenük.

– A női válogatott Montenegró elleni meccsét Szoboszlaiék sikerével vezették fel a sajtóban. A férfi kézilabda-válogatott mérkőzése előtt mi lesz a téma?
– Jó kérdés, talán az, hogy nem lesz döntetlen a végeredmény. Jó kézilabdát akarunk bemutatni egy kemény, tempót is diktálni képes csapat ellen.

– Mikler Roland nincs itt, meglepődött, amikor nem találta az ő nevét a kerettagok között? 

Beszéltem vele a kerethirdetés előtt, tudom, hogy voltak fájdalmai, és többet ártana neki, ha eljönne velünk az Eb-re, mintha pihenne egyet. Az olimpiai selejtezőn nagy szükségünk lesz rá.

 Ő a csapat egyik alapembere, és tudjuk, hogy védi a csapatot mindenkivel szemben a pályán és azon kívül.

– Németországban különösebb görcs, teher nélkül kézilabdázhatnak. Az olimpiai selejtezős helyet januárban kiharcolták. Felszabadultabb lesz a csapat az Eb-n? Mi lehet a reális cél?
– A továbbjutás a csoportból, én ezzel maximálisan elégedett lennék. Nem szeretem azt, amikor úgy állítják be a soron következő Eb-t, hogy nekünk nincs más dolgunk, mint gyakorolni. Ez nem így van! Szóval minél jobb eredményt szeretnénk elérni az Eb-n.

 

Borítókép: Ligetvári Patrik (Fotó: MTI)

 

Az Izland elleni végjáték utolsó momentuma, stílszerűen egy Mikler-védés a januári vb-n:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.