A leendő játékosa, Fazekas Gergő ásta meg a Veszprém sírját

A gyenge napot kifogó Telekom Veszprém 37-30-ra kikapott a hét gólt szerző Fazekas Gergőt foglalkoztató lengyel Orlen Wisla Plock otthonában a férfikézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének tizedik fordulójában. Vereségével a Veszprém csoportmásodik helye is veszélybe került.

2023. 12. 08. 7:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorozatban a második vereségét szenvedte el a Telekom Veszprém a férfikézilabda Bajnokok Ligájában. Momir Ilics csapata a Barcelona elleni hazai mérkőzés után a Plock elleni idegenbeli meccsen is alulmaradt. A korábbi magyar szövetségi kapitány, Xavi Sabate vezette Plock csapatában kiemelkedett a mind a hét lövését gólra váltó Fazekas Gergő, aki a Veszprém kölcsönjátékosaként szerepel Lengyelországban. 

A magyar válogatott Fazekas Gergő feltartóztathatatlan volt. Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Sabate a találkozó után Európa egyik legjobb csapatának nevezte a Veszprémet. – Gratulálok a csapatomnak, fantasztikusan játszottunk ma. Nagyon okosan kézilabdáztunk. Talán az egyik legjobb csapatot győztük le Európában. A védekezésünk nagyszerű volt, Jastrzebskivel a kapuban. Előnyt tudtunk ebből szerezni. Tisztában voltunk vele, hogy képesek visszajönni a meccsbe, bármelyik pillanatban. Azonban továbbra is jól és okosan játszottunk. Az előző szezonban öt pontunk volt a végén, most hat ponttal állunk a szezon felénél. Megyünk tovább. A legjobbakat kívánom a Veszprémnek – idézi Sabatét a Veszprém honlapja.

Momir Ilic is elmondta a véleményét a mérkőzésről: – Gratulálok a Plocknak, nagyon jól játszott. Ez egy nem várt vereség ez számunkra, nem kezdtük jól a mérkőzést. Kétszer is időt kellett kérnem. Nagyon okosan játszottak a házigazdák, hosszú támadásokat vezettek, és a hét a hat elleni játékuk is nagyon jól működött. A mai nem a mi meccsünk volt. 

A vereségével a Veszprém úgy vonulhat a téli szünetre, hogy a BL-ben most már a csoportmásodik helye is veszélybe került. A címvédő német Magdeburg a jobb gólkülönbségének köszönhetően megelőzte a tabellán, a két csapat egymás elleni eredménye a Veszprémnek kedvez, a magyar bajnok majd jövőre fogadja a német sztárcsapatot. A csoportot a Barcelona vezeti. 

 

Borítókép: Fazekas Gergő (Fotó: AFP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.