Bilincsben vitték el az ittas olimpiai bajnokot a kormányzó fogadásáról

Matthias Mayer az osztrákok és az alpesisí legendája, háromszoros olimpiai bajnok, és a három aranyát három olimpián (2014, 2018, 2022) nyerte. Akár még most is versenyezhetne 33 évesen, de 2022 végén visszavonult. Mayer egészségügyi, mentális problémákkal küzd, és ennek csütörtökön egy kitzbüheli fogadáson szomorú látlelete lett, a randalírozó legendát a rendőrök bilincsben vitték el.

2024. 01. 19. 15:47
MAYER, Matthias
Jencsing, 2022. február 8. Az osztrák Matthias Mayer ünnepel, miután megnyerte a férfi alpesi síelõk szuperóriás-mûlesiklását a 2022-es pekingi téli olimpián a jencsingi zónában lévõ Nemzeti Alpesisí Központban 2022. február 8-án. MTI/EPA-KEYSTONE Fotó: Jean-Christophe Bott
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Különösen szomorúvá teszi a történetet, hogy Kitzbühel az alpesisí fellegvára, ahol a 11-szeres világkupa-győztes Matthias Mayer 2013-ban először lett dobogós világkupa-versenyen. 2020-ban itt megnyerte a lesiklást, és csütörtökön délben a helyszínen még azt fejtegette a médiának, hogy a második szülőhelyének tekinti. Ám néhány órával később hatalmas botrányt okozott Johanna Mikl-Leitner alsó-ausztriai kormányzó fogadásán, ittasan többekkel veszekedni kezdett, leköpött vendégeket, italokat borogatott. A helyzet annyira elfajult, hogy a biztonsági személyzet sem tudott úrrá lenni rajta, ki kellett hívni a rendőrséget, és a járőrök bilincsben vitték el Mayert.

– Sajnálattal kell megállapítanunk, hogy Matthias Mayer továbbra sem győzte le az egészségügyi problémáit, amelyekkel régóta küzd. Mindig is támogattuk, reméljük, hogy a lehető leghamarabb visszatér szenvedélyéhez, a síeléshez – írta közleményében az Osztrák Sí Szövetség, amelynek azért is szörnyen kellemetlen, ami történt, mert Mayer az osztrák válogatottnál tanácsadó a lesiklók mellett.

Stefan Eder rendőrségi szóvivő annyit közölt, hogy rendőrségi akciót hajtottak végre egy kitzbüheli szállodában, és egy személyt garázdaság vétsége miatt őrizetbe vettek.

Borítókép: Az osztrák Matthias Mayer ünnepel, miután megnyerte a férfi alpesi síelők szuperóriás-műlesiklását a 2022-es pekingi téli olimpián a jencsingi zónában lévő Nemzeti Alpesisí Központban 2022. február 8-án (Fotó: MTI/EPA-KEYSTONE)

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.