„Megjárja a poklot a Ferencváros, de továbbjut”

A téli szünetet követően csütörtökön megkezdődik a konferencialiga kieséses szakasza. Magyar szereplővel, hiszen a Fradi az előző idényt követően idén is megérte az európai kupatavaszt. Az olimpiai bajnok Dunai Antal és a ferencvárosi nevelésű Megyeri Balázs szerint ráadásul a zöld-fehérek nem állnak meg ennyinél, hanem kiejtik az Olimpiakoszt, és a legjobb tizenhat közé jutnak az Ekl-ben.

2024. 02. 14. 11:14
20240206_1016_KAR Ferencváros
Budapest 20240206 Labdarúgás 2024 NBI NB1 OTP Bank Liga Ferencváros FTC MTK Fotó Árvai Károly Nemzeti Sport Cristian Ramirez Marquinhos Varga Barnabás Stjepan Loncar csapat öröm Fotó: Árvai Károly
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy bravúrt hajtott végre a Ferencváros a télen. Közel két évtizeden keresztül egyetlen magyar labdarúgócsapat sem élte meg a kupatavaszt a nemzetközi porondon, a zöld-fehérek viszont 2023-ban az Európa-liga nyolcaddöntőjéig jutottak, idén pedig egy szinttel lejjebb, a konferencialiga kieséses szakaszában szerepelnek, és az Olimpiakosszal azért vetekednek, hogy a legjobb tizenhat közé kerüljenek.

PSV Eindhoven v Sevilla FC: Group B - UEFA Champions League 2023/24 José Luis Mendilibart alig néhány nappal a Ferencváros elleni ütközet előtt nevezték ki
Mendilibart alig néhány nappal a Ferencváros elleni ütközet előtt nevezték ki az Olimpiakosz vezetőedzőjének. Fotó: AFP/NurPhoto/Marcel van Dorst

 

Jó eséllyel vág neki a párharcnak a Ferencváros

A magyar csapat továbbjutási esélyeit némiképp növelheti, hogy a görögöknél nagy volt a káosz az elmúlt időszakban, a sportigazgató után a vezetőedzőt, Carlos Carvalhalt is menesztették, és vasárnap nevezték ki az utódját, José Luis Mendilibart. Az Európa-liga-győztes spanyol trénernek tehát a párharc első, csütörtöki (18.45, tv: M4 Sport) felvonása előtt nem sok ideje a maradt az új csapatával való összeszokásra, de a spanyol futballban jártas Dunai Antal szerint ez nem jelent majd problémát.

– Mendilibart személyesen ugyan nem ismerem, de európai kupasikere önmagáért beszél, ráadásul a spanyol trénerek amúgy is képzettek. Amúgy egy találkozó taktikai felépítéséhez a személyes kapcsolat nem annyira alapvető a mai élfutballban. A profi labdarúgót szükségtelen mentálisan felkészíteni, mert tudja, mi a kötelessége – magyarázta a Metropolnak a márciusban 81. születésnapját ünneplő olimpiai bajnok futballista, aki ugyanakkor úgy véli, a Ferencváros jó eredménnyel térhet haza Görögországból. 

– Minimum pontosztozkodást várok, de az 1-0-s zöld-fehér siker sem kizárt, akkor pedig a Groupama Aréna jövő csütörtöki, telt házas visszavágóján tizenhat közé jutnak Dibusz Dénesék.

Hasonló véleményen van a ferencvárosi nevelésű, de az Olimpiakosznál öt évet eltöltő Megyeri Balázs is. A DVSC kapusa ugyanakkor arra figyelmeztetett, pokoli hangulatban kell majd pályára lépni a Fradinak. – Úgy gondolom, kiegyenlítettek az erőviszonyok, bár ha azt veszem, hogy manapság milyen káosz uralkodik az Olimpiakosznál, mégis inkább azt mondhatom, hogy a Fradi az esélyesebb a továbbjutásra. Ám hangsúlyozni szeretném, hogy a görög rekordbajnok nagyon jól igazolt a télen – világított rá a Metropolnak nyilatkozva Megyeri. – Még mindig kötődöm a Ferencvároshoz. De ha nem így lenne, akkor is a magyar csapat továbbjutásában reménykednék. Úgy hiszem, szoros küzdelemben ugyan, de meglesz a továbbjutás. Kell az újabb siker a magyar focinak!

 

Borítókép: A Ferencváros hamarosan újra ünnepelhet? (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.