Olimpiai bajnokunk összeesett az uszodában, agyi ödémát kapott

Drámai történetről számolt be a Mandiner. Az olimpiai bajnok Hegedüs Csaba – aki az 1972-es, müncheni olimpián győzött a kötöttfogású birkózás 82 kilogrammos súlycsoportjában – pénteken összeesett a budapesti Helia Hotel uszodájában, mentővel a Honvéd Kórházba szállították, ahol kiderült, hogy agyi ödémát kapott. A 75 éves Hegedüs Csaba, a 100. magyar olimpai arany birtokosa már jobban van. A Kozma István Magyar Birkózó Akadémia szakmai vezetője a történtek után ígéri, hogy visszavesz a munkatempóból.

Forrás: Mandiner2024. 02. 07. 10:17
ABDRASOV, Zsanibek ; HEGEDÜS Csaba
Budapest, 2023. szeptember 6. Hegedüs Csaba olimpiai bajnok birkózót, edzõt, sportvezetõt (j) köszönti 75. születésnapja alkalmából Zsanibek Abdrasov kazah nagykövet Csepelen, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián 2023. szeptember 6-án. Hegedüs Csaba, azaz Mr. Tus az 1972-es müncheni olimpián kötöttfogásban szerezte meg a magyar sport 100. olimpiai aranyérmét. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az elmúlt hét péntekén a kazah nagykövet barátomhoz voltam hivatalos. Miután megérkeztem a Kapy úton található rezidenciához, a kocsiból kiszállva egy furcsa érzés fogott el: folyamatosan rázott a hideg. Ekkor még semmi rosszra nem gondoltam, ám miután háromnegyed órát tárgyaltam a nagykövet úrral, és nem múlt el a rossz közérzetem, szóltam az egyik munkatársamnak, hogy ma már nem megyek be dolgozni, hanem inkább a Helia szálló felé veszem az irányt, hiszen úgy gondoltam: majd a forró vízben és a szaunában alaposan kikúrálom magamat. Annak rendje és módja szerint megérkeztem, az uszodában egy jót beszélgetve ki is elemeztük a magyar vízilabda helyzetét Horkai György barátommal, de miután továbbra is ramatyul éreztem magam, bementem a szaunába is – mondta el a Mandinernek Hegedüs Csaba.

Hegedüs Csaba
Hegedüs Csaba (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Az olimpiai bajnok azt már csak a jelenlévők elmondásából tudja, hogy rosszul lett, összeesestt, és a mentő egyből a Honvéd Kórházba szállított.

Hegedüs Csaba csak az erős szervezetének köszönheti, hogy életben maradt

– Egy egynapos filmszakadás után, miután észhez tértem, az osztályvezető főorvos úr elmondta: agyi ödémát kaptam, amelyhez még társult egy orbánc is. Egy baktérium támadta meg a testemet, de az is kiderült: a rossz közérzetemet elsősorban a 39,6 fokos lázam okozta. Azt már a főorvos barátom könnybe lábadt szemmel tette hozzá: „Csabikám! Tudod, hogy ebbe az egészbe egy átlagember már az uszodában belehalt volna?! Csupán a kegyetlenül erős, vas szervezetednek köszönheted, hogy még élsz! Amikor behoztak téged ide, és megláttam, hogy milyen állapotban vagy, már lemondtam arról, hogy még ebben az életben beszélgetni tudunk egymással…”

Hegedüs Csaba a történtek után úgy fogalmazott, mindezt égi jelnek tekinti, hogy muszáj életmódot változtatnia és visszavennie a tempóból.

A Mandiner cikke ITT olvasható el.

Borítókép: Hegedüs Csaba olimpiai bajnok birkózót, edzőt, sportvezetőt köszönti 75. születésnapja alkalmából Zsanibek Abdrasov kazah nagykövet Csepelen, a Kozma István Magyar Birkózó Akadémián 2023. szeptember 6-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.