Révész Bulcsú egyetlen győzelemre a sznúker elitjétől

Révész Bulcsú bejutott a junior-világbajnokság pénteki döntőjébe. A tizenhét éves magyar sznúkerjátékos az albániai verseny döntőjében nem szimplán az aranyéremért és a kupáért játszik, a junior világbajnok ugyanis a következő két szezonra Tour-kártyát nyer, azaz a profi sznúkermezőny tagja lesz, és rendszeresen játszhat a sportág legjelentősebb tornáin.

2024. 02. 01. 17:44
Révész Bulcsú
Budapest 20230304 Snooker Sznúker 2023 Magyar Sznúker Gála Fotó Koncz Márton Nemzeti Sport Révész Bulcsú Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton Forrás: (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy tűnik, Révész Bulcsú nagyon reálisan értékelte helyzetét a lapunknak tavaly áprilisban adott interjúban. A még mindig csak tizenhét éves sznúkertehetség egyetlen mérkőzésre került attól, hogy a következő, 2024/25-ös idényben a profi mezőny tagja legyen. Ehhez Révész Bulcsúnak már „csak” meg kell nyernie az albániai junior-világbajnokság pénteki döntőjét.

Révész Bulcsú Ronnie O’Sullivan snooker sznúker
„Oda, a profik közé tartok én is” – Révész Bulcsú és Ronnie O’Sullivan a tavalyi magyar sznúkergálán (Fotó: Magyar Snooker Gála/Oláh Gergely Máté)

– Jövőre, azaz 2024-ben már szeretném megszerezni a Tour-kártyát, úgy érzem, addigra már mindenképpen érett leszek testileg és lelkileg arra, hogy a profik között játsszak – fogalmazott tavaly áprilisban lapunknak Révész Bulcsú, s szó sem volt irreális álmokról.

A magyar sznúkertehetség akkor már U18-as Európa-bajnok volt, ősszel pedig hosszú heteken át az Egyesült Királyságban készült, hogy még tovább fejlődjön.

Révész decemberben először szerepelhetett profi pontszerző verseny főtábláján, igaz, a Shoot Out inkább ellenfele, Shaun Murphy nagy alakítása miatt maradt emlékezetes.

Ahhoz azonban, hogy egy sznúkerjátékos rendszeres résztvevője legyen a sportág legfontosabb versenyeinek, a Word Snooker Tour állomásainak, Tour-kártyát, azaz profi státust kell szereznie.

Hogy szerepel Révész Bulcsú a junior-vb-n?

Erre több út létezik, az egyik a junior világbajnoki cím, amely két idényre biztosítja a kártyát. Révész Bulcsút már az albániai junior-vb előtt kiemelték, mint a torna egyik esélyesét, s a magyar fiatalember eddig nem ismert akadályt.

Révész hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a csoportját, majd az egyenes kieséses fázisban is menetelt. A vb-döntőig vezető úton nyolc meccset nyert meg, s ezeken együttesen mindössze öt frémet veszített. A csoportkörben három, a kieséses szakaszban négy frém kellett a győzelemhez. A pénteki fináléban már öt frémre lesz szükség az aranyéremhez és a Tour-kártyához.

Révész ellenfele még nem ismert, a másik ágon a pakisztáni Hamza Iljasz és a kínai Kong Csen-csi mérkőzik a fináléba jutásért.

A junior-vb-n még egy magyar játékos indult, a tizennyolc éves Nagy Erik szintén megnyerte csoportját, utána viszont kikapott az albán Kledio Kacitól.

Borítókép: Révész Bulcsú egyetlen győzelemre a nagy céltól (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.