Hogyan tovább, Révész Bulcsú? Van, ami még a magyar profinak is rejtély

Révész Bulcsú sporttörténelmet írt: ő lett az első hazai profi sznúkerjátékos. A tizenhét éves reménység junior világbajnoki címének köszönhetően a következő két idényben tagja lesz az elitmezőnynek, s Révész Bulcsú határozott célja, hogy a két szezon alatt meg is ragadjon a profik között. A magyar fiatalember már készül a nagy változásra.

2024. 02. 24. 13:56
Révész Bulcsú
Budapest 20230304 Snooker Sznúker 2023 Magyar Sznúker Gála Fotó Koncz Márton Nemzeti Sport Révész Bulcsú Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton Forrás: (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Révész Bulcsú február elején nyerte meg a junior sznúker-világbajnokság döntőjét a kínai Kong ellen, s azzal a sikerrel eldőlt, hogy nyártól egészen újfajta kihívás vár a magyar játékosra. A tizenhét éves Révész Bulcsú a júliusban kezdődő 2024/25-ös, majd a 2025/26-os sznúkeridényben is a profi mezőny tagja lesz, azaz a World Snooker Tour versenyein indulhat, ahol akár a világ legjobbjai ellen is megmérkőzhet.

Révész Bulcsú snooker profi Gong Kong
Révész Bulcsú a kínai Kong legyőzésével jutott be a sznúker elitjébe (Forrás: Facebook/World Snooker Federation)

A magyar játékos korábban sem titkolta, hogy komoly céljai vannak, szeretne a profik között is világbajnok lenni, de azt is tudja, hogy ehhez lépésről lépésre kell haladnia. 

– Fontos lépcsőfok számomra, hogy két szezonon keresztül a világ százharminc legjobb sznúkerese között játszhatom. Magam sem tudom még, hogy mennyire fog felfordulni az életem, az biztos, hogy egy-két hétnél többet nem tudok majd egyszerre itthon tölteni, mert folyamatosan selejtezők, versenyek, kinti edzések várnak majd rám. Az egyik fontos következő cél, hogy ott maradjak a profik között, ehhez a legjobb hatvannégybe kell jutnom, ami százharminc játékosból nem egyszerű feladat – mondta Révész Bulcsú.

Milyen versenyeken indulhat Révész Bulcsú?

A World Snooker Tour következő idénybeli versenynaptára még nem alakult ki, de az idei programból kiindulhatunk. A 2023/24-es idényben a világbajnoksággal együtt tizennégy olyan tornát rendeznek, amely minden profi sznúkeres számára nyitott. Az már biztos, hogy jövőre az eddig megszokott helyszínekhez (Egyesült Királyság, Kína, Németország) csatlakozik rendezőként Szaúd-Arábia is, igaz, a selejtezők az összes torna esetében a sportág központjának számító Egyesült Királyságban zajlanak.

Révész a világbajnokság selejtezőjében már tavaly bemutatkozhatott, oda minden bizonnyal idén is meghívót kap, emellett szerepelhetett a UK Championship selejtezőjében és a Shoot Out főtábláján.

Profiként azonban már állandó résztvevője lesz a pontszerző versenyeknek.

Borítókép: Révész Bulcsú következő célja, hogy megragadjon a profi mezőnyben (Fotó: Nemzeti Sport/Koncz Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.