Ronnie O'Sullivant az alázta meg, akitől a legjobban fáj neki

Ronnie O’Sullivan pályafutása egyik legsúlyosabb vereségét szenvedte el csütörtök este. A Players Championship negyeddöntőjében Mark Selby 6-0-ra kiütötte a sznúker hétszeres világbajnokát. O’Sullivannek azért is fájdalmas e kudarc, mert nem mondhatnánk, hogy Selbyvel különösebben jó barátságot ápolna.

2024. 02. 23. 8:56
Ronnie O’Sullivan
Ronnie O’Sullivan Forrás: X
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ronnie O’Sullivan kiváló formában várta a Players Championship negyeddöntőjét Mark Selby ellen. A hétszeres világbajnok idén ebben az idényben megnyerte a világbajnokság mögötti két legrangosabb tornát, a UK Championshipet és a Masterst, az évadban addig legjátszott 38 mérkőzéséből 35-öt megnyert, tehát csupán hármat vesztett el.

Mark Selby, Ronnie O'Sullivan, sznúker kiütés, Players Championship
Mark Selby higgadtan értékelt a Ronnie O’Sullivan elleni siker után. Fotó: Getty Images

Mark Selbyvel azonban ezúttal sem bírt. A meccsen a négyszeres világbajnok akarat érvényesült. Ronnie O’Sullivan köztudottan a gyors támadójáték híve, Selby viszont rendre megfontoltan játszik, és a biztonsági lökések nagymestere, O’Sullivan éppen ezért bírálta többször az elmúlt években, mondván, erre a stílusra senki sem kíváncsi, igaz, ha volt rá módja, Selby sem volt rest a válasszal.

 

Selby biztonsági lökésekkel kivégezte Ronnie O’Sullivant

Van benne némi igazság, de az is vitathatatlan, hogy Selby viszont így eredményes, neki ez fekszik. S ezzel különösen az olyan játékosokat képes elbizonytalanítani, mint Ronnie O’Sullivan. A safety csatákat rendre Selby nyerte, a Rakéta szenvedett. A hatodik frémben végre lökött egy tisztességes bréket, de 58 pontnál akkor is elakadt, s a biztonsági lökésekkel ismét Selby került fölénybe, ő indulhatott meg – miként a videón látható, nem is akármilyen lökéssel –, és nyerte meg a mérkőzést.

Ronnie O’Sullivan a pályafutása során nagy tornán korábban csupán egyszer szenvedett vereséget nullára, 2022-ben a UK-en jó barátja, a kínai Ting ellen. A mostani kudarc éppen Selby ellen különösen fájdalmas lehet neki. Gratulációra még összeszedte az erejét, csak az öklét nyújtotta, a tenyerét azért nem, de aztán sietősen távozott.

– Ronnie-t bármilyen tornán bármekkora különbséggel is dicsőség legyőzni, úgy, ahogy én tettem, az pedig egészen különleges. Jól ment a játék, a biztonsági különösen, de a belökések is jól sikerültek – Mark Selby szokás szerint úriember módjára értékelt.

 

Ali Carter ezúttal közvetve felülmúlja Ronnie O’Sullivant

Selby az elődöntőben a Higgins–Zsang mérkőzésével találkozik, a másik ágon Mark Allen–Ali Carter meccs lesz a döntőbe jutásért. Ali Carter kisebb meglepetésre Judd Trumpot verte ki. A torna előtt sokan azt várták, O’Sullivan vajon összetalálkozik-e Carterrel. A Masters döntőjében O’Sullivan 10-6-re legyőzte Cartert, aki utána a sajtótájékoztatón azt mondta, a király undorítóan viselkedett. Nos, a Rakéta olykor valóban a sznúkerhez méltatlanul viselkedik, többször meccs közben szellentett nagyokat, de sportszerűtlenséggel mégsem lehet vádolni. O’Sullivan nem maradt adós a válasszal, a nyomdafestéket nem tűrő szavak kíséretében dorongolta le Cartert.

Kész szerencse, hogy Selbyvel nem ásta elő újra a csatabárdot.

 

Borítókép: Ronnie O’Sullivan grimaszol (Forrás: X)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.