Ronnie O’Sullivan reméli, hogy Révész Bulcsú visszafogja magát ellene

Révész Bulcsú magyar sporttörténelmet írt, múlt heti junior világbajnoki címével a következő idénytől ő lesz az első hazai profi sznúkeres. A tizenhét éves magyar tehetség minden bizonnyal idén is elindulhat a profi világbajnokság selejtezőjében. Révész Bulcsú örömmel fogadta a gratuláló üzeneteket, s nagy példaképe, a sznúker hétszeres világbajnok-legendája, Ronnie O’Sullivan videóüzenetben köszöntötte Révészt a profik között.

2024. 02. 06. 16:26
Révész Bulcsú sznúker világbajnokság junior vb-cím snooker
The World Snooker Federation (WSF) Championships take place at the Grand Blue Fafa Resort in Golem, Albania between 29 January and 11 February 2024. The winners of both the WSF Junior Championship and WSF Championship will earn two-year tour cards for the World Snooker Tour from the start of the 2024/25 season. Also running at the same time is the Albanian Women's Open 2024. Alongside the main competition, there will also be Under-21 and Seniors side-tournaments staged, as well as a Challenge Fotó: World Snooker Federation/ANDY CHUBB
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Révész Bulcsú a 2024/25-ös idénytől csatlakozik a sznúkervilág legjobbjaihoz, múlt héten szerzett junior világbajnoki címének köszönhetően a következő két szezonra profi státust kapott. Révész Bulcsú szeretne élni a lehetőséggel, a legeslegjobbak ellen játszana, közülük a hétszeres világbajnok-legenda, Ronnie O’Sullivan szerepel a kívánságlista élén. Az angol klasszis nem csak példakép, Ronnie O’Sullivan videóüzenetben gratulált a magyar tinédzsernek.

Révész Bulcsú Ronnie O’Sullivan snooker sznúker
Révész Bulcsú és Ronnie O’Sullivan hamarosan a profi versenyeken is összefuthat (Fotó: Magyar Snooker Gála/Oláh Gergely Máté)

Révész múlt szombaton 5-3-ra nyerte meg a junior-világbajnokság döntőjét a kínai Kong Csen-csi ellen. A finálé előtt szárnyra kaptak a híresztelések, hogy a tizenhét éves magyar sznúkeres már a döntőbe jutással biztosította Tour-kártyáját, mivel Kong toronymagasan vezeti az ázsiai selejtezősorozatot, amelynek győztese szintén profi státust nyer.

– A döntő előtt másfél órával tudtam meg Jason Fergusontól, a Professzionális Biliárd és Snooker Szövetség elnökétől, hogy mindenképp győznöm kell. Az ázsiai sorozatból még két verseny hátravan, Kong akár el is veszítheti az első helyét, de ha mégsem így történne, az időrendiség miatt akkor is ő kapta volna a junior-vb-s Tour-kártyát. Nem is volt baj, jobb volt így játszani, tudva, hogy nyernem kell, mintha nem tudtam volna pontosan, hogy mi a helyzet – mondta Révész Bulcsú a Sportrádióban.

A magyar sznúkeres szerint az döntött a Kong elleni fináléban, hogy a kínaival ellentétben ő a mérkőzés első felében még függetleníteni tudta magát a téttől, és 3-1-ig kifejezetten jól sznúkerezett, ebben a szakaszban lökte meg a torna legnagyobb, 130-as brékjét.

Mit üzent Ronnie O’Sullivan Révész Bulcsúnak?

Révész örömmel számolt be arról, hogy a mérföldkövet jelentő győzelmet követően hetvenkét gratuláló Messenger-üzenet várta. Példaképe, a hétszeres világbajnok-legenda, Ronnie O’Sullivan pedig videóüzenetben üdvözölte Révészt a profik között.

– Szia Bulcsú! Csak gratulálni szeretnék, amiért bejutottál a profik mezőnyébe, óriási teljesítmény. Remélem, hamarosan látlak valamelyik versenyen. Ha egymással játszunk, legyél kíméletes velem – zárta humorosan szavait O’Sullivan. Vagy ki tudja, lehet, hogy máris tart kicsit a magyar sznúkerestől? 

Révész Bulcsú a harmadik játékos, aki a junior világbajnoki címnek köszönhetően került be a profi sznúkeresek körébe. A két évvel ezelőtti győztes, az ukrán Anton Kazakov egyelőre nem tudott bizonyítani, a tavalyi bajnok, az angol Stan Moody viszont idén, első profi idényében két pontszerző versenyen is bejutott a harmadik fordulóba.

Révész Bulcsú első versenye profiként várhatóan a júliusi Championship League elnevezésű torna lesz, előtte viszont junior világbajnokként minden bizonnyal ismét próbára teheti magát az idei profi világbajnokság áprilisi selejtezőjében, hivatalosan akkor még amatőr sznúkeresként.

Borítókép: Révész Bulcsú a junior világbajnoki trófeával (Fotó: World Snooker Federation/Andy Chubb)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.