A Ferencváros elleni vereség volt az utolsó csepp a pohárban

Egyetlen idényt sem töltött a Győri ETO női kézilabdacsapatának kispadján Ulrik Kirkely. A dán szakember vezetésével a Győr már két bajnoki mérkőzésen is alulmaradt az idényben, a múlt vasárnap aztán a Magyar Kupa döntőjét is elveszítette a Ferencváros ellen. A Bajnokok Ligája csoportjából ugyan elsőként azonnal a negyeddöntőbe lépett az ETO, ám az utolsó három meccsét abban a sorozatban sem tudta megnyerni az elmúlt két évtizedben sikerhalmozáshoz szokott csapat.

2024. 03. 13. 13:05
Ulrik Kirkely
Tatabánya, 2024. március 10. Ulrik Kirkely, a Gyõri Audi ETO KC vezetõedzõje a nõi kézilabda Magyar Kupa döntõjében játszott Gyõri Audi ETO - FTC-Rail Cargo Hungaria mérkõzésen a Tatabányai Multifunkciós Csarnokban 2024. március 10-én. MTI/Bodnár Boglárka Fotó: MTI/Bodnár Boglárka
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap szoros meccsen nyert a Ferencváros a női kézilabda Magyar Kupa döntőjében a Győri ETO ellen. Míg a Ferencváros zsinórban harmadik MK-trófeáját ünnepli, Győrben ez a vereség jelentette Ulrik Kirkely munkásságának a végét. A dán szakember és segítője, Kristian Danielsen menesztését szerdán jelentette be a klub.

OFTEDAL, Stine Bredal; SIMON Petra Győr Ferencváros női kézilabda
Oftedal és társai a Ferencváros elleni vereség után új edzőt kapnak az idény hajrájára (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

Szűkszavú közleményében a klub a közelmúlt eredménytelenségével indokolja döntését. A Győr legközelebb szombaton, a Budaörs ellen játszik, akkor a klub akadémiájának szakmai igazgatója, Kun Attila ül a kispadon megbízott vezetőedzőként.

Az elveszített Magyar Kupa-döntő könnyen azt jelentheti, hogy a Győri ETO – a Covid miatt törölt 2019/20-as idényt leszámítva – húsz év óta először hazai trófea nélkül marad a szezonban, ugyanis a bajnokságban a Ferencváros mellett a Mosonmagyaróvár ellen is vereséget szenvedett Kirkely irányításával.

A dán szakember a Bajnokok Ligája csoportkörében ugyan az első helyig vezette a csapatot, ám az utolsó három fordulóban nem nyert meccset az ETO, igaz, ennek talán nem lett volna nagy jelentősége, ha a Magyar Kupa Győrbe kerül.

A Ferencváros és a DVSC a héten már BL-meccset vív

Míg a Győrnek van még egy kis ideje megtalálni új vezetőedzőjét a Bajnokok Ligája negyeddöntőjére, a másik két magyar csapat, a Ferencváros és a Debrecen számára már ezen a héten folytatódik a sorozat.

A FTC szombaton a francia Brest Bretagne-t, a DVSC vasárnap a norvég Viperst fogadja nyolcaddöntős párharca első felvonásán.

Borítókép: Ulrik Kirkely dicstelenül, trófea nélkül távozik Győrből (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.