Mikler visszatért, de visszafoglalja-e a pozícióját?

Két változás van a magyar férfi-kézilabdaválogatott keretében az Európa-bajnoksághoz képest. Máthé Dominik térdsérülés miatt nem lehet ott a többiekkel, Mikler Roland viszont visszatért a csapatba. Vajon a kapuban is visszafoglalja a helyét? Ezt a kérdést jártuk körbe az érintettek, Mikler Roland, Bartucz László és Palasics Kristóf segítségével.

2024. 03. 12. 19:50
20220118__MI_0070 Mikler Roland
202201018 Budapest Magyarország-Izland férfi kézilabda EB mérkőzés Fotó: Mirkó István (MI) Magyar Nemzet képen: Mikler Roland (16) Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Attól, hogy nem voltam ott az Európa-bajnokságon, a szívem együtt dobogott a többiekkel – felelte az érdeklődésünkre Mikler Roland az olimpiai selejtezőre készülve, majd hozzátette, a válogatottban minden posztra két-három nemzetközi színtű játékos kell. A kapusoknál ez most adott, Mikler mellett Bartucz László és Palasics Kristóf tagja a keretnek, akik az Eb-n egyaránt jól teljesítettek.

Hogy veszélyben van-e pozíciója?

Az egyenes kérdésre Mikler így válaszolt:

– Ez majd a pályán dől el, azon múlik, ki hogyan teljesít. Ez a pozíció nem jár senkinek, azt el kell foglalni és meg kell tartani, ez utóbbi a nehezebb.

Mikler tehát nemcsak Tunéziával, Norvégiával és Portugáliával, hanem csapattársaival szemben is vállalja a kihívást.

 

Bartucz László nyolc év után kapott ismét meghívót a válogatottba, megállta a helyét az Európa-bajnokságon, Horvátország ellen egyenesen a meccs hőse volt, s most cseppet sincs megbántódva amiatt, hogy Mikler akár kiszoríthatja a kapuból.

– Nyilván Mikler Roli az első a sorrendben, utána egyenlők vagyunk. A válogatottban minden szerep hálás, s amikor lehetőséget kap az ember, akkor a legjobbját kell nyújtania a nemzetet képviselve – mondta magasztosan a 32 éves kapus.

Palasics Kristóf a harmadik kapus a keretben, tehát az Eb-hez képest Andó Arián maradt ki. Palasics Németországban vakbélgyulladás, illetve -műtét miatt nem szerepelhetett az utolsó két mérkőzésen, de most már harcra kész.

– Kihevertem, százszázalékos állapotban vagyok. Az a lényeg, hogy tudjuk egymást segíteni, jól tudunk együttműködni, próbálom a fiatalos lendületet behozni – jegyezte meg a nyáron a juniorválogatottal világbajnoki ezüstérmes kapus.

Borítókép: Mikler Roland idén mindenképpen visszavonul a válogatottságtól. Remélhetőleg, majd csak az olimpia után (Borítókép: Mirkó István)

 

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.