Klopp megnevettette az M4 Sport stábját, amikor Szoboszlai szóba került

Már két-három hete a csapattal edzhetne Szoboszlai Dominik, ám elővigyázatosságból csak múlt csütörtökön csatlakozott a társakhoz – árulta el Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője az M4 Sportnak a Sparta Praha–Liverpool mai Európa-liga-nyolcaddöntő előtt, a meccset felvezető sajtótájékoztatón pedig a világbajnok Alexis Mac Allister is nyilatkozott a sérüléséből a hétvégén visszatért magyar középpályásról.

Forrás: M4Sport2024. 03. 07. 8:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európa-ligában a csoportjából egyenesen nyolcaddöntőbe jutó Liverpool ma Prágában vendégeskedik, ahol a Sparta Praha csapatával játszik a párharc első meccsén. A találkozót megelőző szerda esti sajtótájékoztatón elsőként Alexis Mac Allister állt az újságírók rendelkezésére, és az argentin világbajnok az M4 Sport Szoboszlai Dominiket érintő kérdésére is válaszolt.

Szoboszlai Dominik
Forrás: X/Liverpool FC

– Ő egy fantasztikus játékos és nagyszerű ember. Nagyon jól teljesít, mióta itt van. Most volt egy sérülése, de nem feledhetjük, mennyi mindent ad a csapatnak. Egyértelműen ugyanolyan fontos láncszeme a csapatnak, mint a többiek is. Különleges srác – nyilatkozta a magyar válogatott csapatkapitányáról a világbajnok középpályás.

Klopp elmondta, nem „felkészülési” mérkőzésre érkeztek Prágába

Jürgen Klopp a maga stílusában, széles vigyorral az arcán ment elébe kollégánk kérdésének, kijelentve, „szerinte is nagyon jó játékos” a magyar, ami derültséget okozott a teremben.

– Nagyon jó, hogy visszatért – fordította komolyra a szót Klopp. – Gondolom, jól tudjátok, mennyire imád focizni, így nagyon-nagyon nehezen viselte, hogy sérült volt. Nem olyan jellegű sérülése volt, ami napi fájdalommal járt, viszont nem tudott rendesen edzeni, ahogyan az az izomsérüléseknél lenni szokott. Éppen ezért kellett óvatosnak lennünk a rehabilitációjánál. Két-három hete már a csapattal edzhetett volna, de az orvosi stáb azt javasolta, hogy várjunk még vele, úgyhogy ezt tettük. Most visszatért, játszott is már pár percet, és a keretben lesz. Meglátjuk, mennyi szerepet kap.

A német szakember a csütörtöki meccsről beszélve elmondta, nem felkészülési mérkőzésre érkeztek Prágába, komolyan veszik a Spartát, annál is inkább, mert jól felkészített csapatról van szó, amely egyértelmű elképzeléssel focizik.

Szoboszlai Dominik  január legelején sérült meg, pár héten belül visszatért, de február elején kiújult a sérülése, és csak múlt csütörtökön edzhetett újra együtt a csapattal, két nappal később vissza is tért: a 75. percben csereként állt be a Nottingham elleni bajnokin.

A 18.45-kor kezdődő Sparta Praha–Liverpool mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

Borítókép: Jürgen Klopp a sajtótájékoztatón (Forrás: X/Liverpool FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.