Szoboszlai nem is sejtheti, melyik klasszis sportoló a hatalmas szurkolója + videó

Tavaly a krakkói központú Európa Játékokon a magyar csapat legeredményesebb sportolója a sportlövő Pekler Zalán lett, aki Wroclawban négy aranyérmet szerzett: győzött a férfisportpuska összetett számában, valamint társaival három csapatversenyben is. Az egyéni eredménye azt is jelentette, hogy megszerezte a kvótát a párizsi olimpiára. A 24 éves sportlövő – akinek az ifjúsági olimpiákról is van aranyérme – a Magyar Nemzetnek nyilatkozott, s a beszélgetésből megtudhattuk, hogy a Liverpool és így Szoboszlai Dominik nagy szurkolója.

2024. 03. 07. 5:12
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A párizsi olimpia egyik „titkos” magyar aranyesélyesének számító Pekler Zalán elmondta, hogy a labdarúgás már gyerekkorában rabul ejtette, a családjában ugyanis mást is megfertőzött ez a sportág, a bátyja és az édesapja is focizott, így a kertben állandóan a labdát rúgták. Egy tévében meglátott Liverpool-mérkőzés hangulata, a szurkolók lelkesedése ragadta magával, és azóta is hűséges a Vörösökhöz. A Liverpool iránti rajongása pedig még erősebbé vált, amikor tavaly nyáron a csapathoz igazolt. Mint megjegyezte, a saját olimpiai kvótaszerzése után számára ez volt a nyár második legfontosabb sporthíre.

Szoboszlai Dominik, Pekler Zalán
Pekler Zalán számára a nyár második legfontosabb sporthíre Szoboszlai Dominik liverpooli szerződése volt Forrás: Liverpool FC

Pekler bízik benne, hogy a Premier League tabelláján élen álló Liverpool megnyeri a bajnokságot, s reméli, hogy a fiatal játékosok továbbra is megkapják a lehetőséget a bizonyításra Jürgen Klopp vezetőedzőtől. Így csütörtökön a Sparta Praha elleni Európa-liga-meccsen is, amelyet idegenben is illene megnyerniük. Szoboszlai Dominik játékára a hétvégi, Manchester City elleni bajnoki rangadón mindenképpen számít; az nem is kérdés, hogy ez lesz a sokkal fontosabb és nehezebb meccs.

 

Pekler még a világkupadöntője alatt is figyelt a Liverpool csapatára

Pekler Zalán arról is beszélt, hogy az olimpiai kvótával ugyancsak rendelkező Péni Istvánt is rávette már meccsnézésre, a Liverpool 4-1-es győzelmét a Chelsea ellen szurkolták ki, amelyen Szoboszlai Dominik is eredményes volt, és tavaly Dohában – ahol a világkupadöntőben szerepelt – is szurkolt kedvenceinek egy arab televíziós csatorna közvetítését nézve. S miként az Európa Játékokon, ott is remekül célzott, ugyanis légpuskában ő nyerte meg a vk-döntőt.

Borítókép: Pekler Zalán halmozta az aranyakat a tavalyi Európa Játékokon (Forrás: Facebook/Zalán Pekler)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.