Marco Rossi elárulta, szerinte ki a legnagyobb magyar tehetség Szoboszlai után

Olaszországban nyilatkozott Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, akit főleg azokról a futballistákról kérdeztek, akiknek így vagy úgy közük van az olasz labdarúgáshoz. Így a jelenleg is ott játszó Nagy Ádám és Balogh Botond mellett Horváth Krisztofer, Sallai Roland és Szoboszlai Dominik is szóba került.

2024. 03. 01. 13:39
ROSSI, Marco
Hamburg, 2023. december 2. Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozik, amikor megérkezik a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportsorsolására, a hamburgi Elbphilharmonie épületében 2023. december 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

a Sport Italia cikkében leszögezte, hogy folyamatosan figyeli a válogatottnál szóba jöhető játékosokat, és kiemelte, hogy márciusban két felkészülési mérkőzése is lesz a csapatnak, az első rögtön Törökország ellen, amelynek ugyancsak olasz szövetségi kapitánya van Vincenzo Montella személyében. Rossi szerint sokat tudott adni a válogatottnak az évek alatt, és elismerik a munkáját.

BALOGH Botond
Balogh Botond teljesítményének örül Marco Rossi. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A kapitány elárulta, hogy a jelenleg az olasz másodosztályban futballozó Balogh Botond és is jó eséllyel pályázik arra, hogy ott legyen a nyári Eb-n a magyar válogatottban. Kettejük közül a 21 éves Balogh az első nagy tornáján lehetne ott, mivel rendszeresen játszik védőként a Serie B-ben éllovas Parmában.

– Úgy látom, hogy különösen tavaly ősz óta fejlődik, az egész csapattal együtt – mondta Rossi Baloghról. – Volt egy időszaka, amikor kevesebbet játszott, de aztán egyre több játékpercet kapott, és most már következetesen pályán van. Jól teljesít, tehetséges, a jövő játékosa, és sokat fejlődhet, főleg, ha nemzetközi szinten is képes lesz felvenni a versenyt az egyre erősebb ellenfelekkel. Ha így folytatja, biztosan benne van a terveimben az Európa-bajnokságra.

 

 

Vissza az NB I-ből a Serie A-ba?

Nagy Ádám a kiesés ellen küzdő Spezia játékosa, ahová a télen került, miután a Pisában alig kapott lehetőséget. Ő már a harmadik Eb-jére készülhet, és Rossi egyik legfontosabb embere a válogatottban: – Nem mondom, hogy ő a mérleg nyelve, de az biztos, hogy amióta megérkezett a Speziába, nagyobb egyensúlyt adott a középpályának, ahol a többiek szabadabban végezhetnek különböző feladatokat. Ő is, ha így folytatja, ott lesz a behívottak között.

Horváth Krisztofer jelenleg a Kecskemét színeiben az NB I-ben futballozik, de egyébként a Torino játékosa, kölcsönben szerepel Magyarországon. Rossi szerint megérett a szintlépésre: – Ő egy tehetség, átlagon felüli technikai adottságokkal rendelkezik. Amióta úgy döntött, hogy visszatér Magyarországra, hogy folyamatosan játszhasson, egyre többet fejlődik. Nem túl fiatal, de fiatal igen: van még hova fejlődnie, jó úton halad. Úgy látom, hogy készen áll arra, hogy egy lépést tegyen előre, mind a bajnokságban, ahol játszik, mind a klub presztízsét tekintve.

 

 

Szoboszlai után ő a legjobb magyar

fiatalon a Palermo színeiben játszott a Serie A-ban, róla határozottan jó véleménnyel van Rossi, aki szerint már jobb csapatban is megállná a helyét, mint amilyen a német Freiburg.

után ő a legtehetségesebb játékos a válogatottunkban – jelentette ki Rossi Sallairól. – Mindenkinek ajánlanám, mert bármelyik klubban játszhat, akár az élvonalban is. Nem hibáztatom a Freiburgot, csak azt mondom, hogy benne van a minőség, a gyorsaság és a robbanékonyság, mi mást kérhetnénk még? Eljött az ideje, hogy egy topklubba szerződjön, mert el tudom képzelni, hogy ott is nagyon jól fog teljesíteni.

 

Borítókép: Marco Rossi Olaszországban nyilatkozott a magyar futballistákról (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.