Nagy Ádám megelégelte, és egy ideig biztosan nem ül le a Pisa kispadjára

A magyar labdarúgó-válogatott középpályása, Nagy Ádám a Pisa csapatától Olaszországban a szintén másodosztályú Spezia együtteséhez került kölcsönbe. Nagy Ádám megelégelte, hogy nem kap játéklehetőséget.

2024. 01. 31. 13:07
NAGY Ádám; SZOBOSZLAI Dominik
Budapest, 2023. november 19. A magyar válogatott játékosai a Himnuszt éneklik, középen Szoboszlai Dominik, mellette Nagy Ádám (j) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Montenegró mérkõzés után a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. A nemzeti együttes 3-1-re nyert, így csoportelsõként jutott ki a jövõ évi németországi Eb-re. MTI/Hegedüs Róbert Fotó: Hegedüs Róbert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új klubja, a Spezia ma a honlapján hozta nyilvánosságra a 28 éves megszerzését, rugalmas, lendületes, kiváló játékintelligánciával rendelkező középpályásként jellemezve a magyar futballistát. Az egyezség vételi opciót is tartalmaz.

Nagy Ádám
Nagy Ádám Forrás: X/Spezia Calcio

Nagy Ádám csak 65 kilomérrel költözött odébb

Kiemelték, hogy Nagy Ádám az egykori Spezia-edző által irányított magyar válogatott alapembere, 77 meccsen 2 gólt szerzett és ott volt a 2016-os és 2021-es Európa-bajnokságon. A Spezia az utolsó előtti, 19. helyen áll az olasz másodosztályban, de múlt szombaton 3-2-re győzött  – éppen a jelenleg 13. Pisa vendégeként. A hazaiaknál Nagy Ádám nem volt a keretben. A Serie B-ben 22 forduló ment le, honfitársunk pedig csak 11-szer kapott játéklehetőséget, 9 meccset a kispadról nézett végig, és most másodszor fordult elő, hogy nem került a keretbe, de az első esetben eltiltott volt. Mindössze két találkozón futballozott 90 percet. Négyszer kezdett, hétszer becserélték. De egy ideig biztosan nem ül le a Pisa kispadjára, megelégelte a mellőzést. Messzire nem költözött, mert La Spezia 65 kilométerre fekszik Pisától.

Említsük meg, év végi hír volt, hogy Nagy Ádám iránt a dél-koreai Ulszan Hyundai (új nevén Ulszan HD) is érdeklődött, ráadásul végleg megvette volna. A pisai La Nazione arról írt, hogy az Ádám Martint is foglalkoztató, az ázsiai BL-ben nyolcaddöntőbe jutott dél-koreai bajnok klub a télen megválna egyik légiósától, s a helyére Nagy érkezhetne, a kezdőbe. Nagy Ádám már novemberben is elmondta, ha nem játszik a Pisa csapatában, szeretné máshol folytatni, hiszen ott akar lenni a válogatottban a 2024-es kontinenstornán.

Nos, az Ulszan helyen a Speziában bizonyíthat. 

Borítókép: A magyar válogatott játékosai a Himnuszt éneklik, középen mellette Nagy Ádám a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország–Montenegró mérkőzés után a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. A nemzeti együttes 3-1-re nyert, így csoportelsőként jutott ki a jövő évi németországi Eb-re (Fotó: MTI/Hegedüs Róbert)


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.