Kisvárdai bombagól, a szabolcsiak négyet vágtak az Újpestnek + videó

Hol volt eddig ez a Kisvárda? A szabolcsi csapat tetszetős játékkal, 4-1-re múlta felül hazai pályán az Újpestet a labdarúgó NB I 28. fordulóban, ezzel elkerülte, hogy a hétvégén kiessen.

2024. 04. 13. 16:27
A kisvárdai Rafal Makowski
A kisvárdai Rafal Makowski Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencvárosnak még legalább egy hetet kell várnia a bajnokavatásra, ám az idény legfontosabb kérdései közül egyre már a 28. fordulóban választ kaphattunk volna, méghozzá arra, hogy melyik két csapat esik ki. Bár eddig is kilátástalannak tűnt a 21 pontos Kisvárda és a 20 ponttal álló Mezőkövesd a helyzete, ezen a hétvégén végleg megpecsételődhetett volna a sorsuk.

Néhány egyéb feltétel teljesülése mellett ez a Kisvárda esetében az Újpest elleni vereséggel valósulhatott volna meg. A szabolcsiak tehát éppen azt a gárdát fogadták, amelynek a helyére pályáznak, a lila-fehérek 34 pontjukkal a tizedikek.

Kezdeményező Kisvárda, szürke Újpest

A Kisvárda mindent megtett a kiesés elkerülése/elodázása végett, teljesen új arcát mutatta a meccsen. Az első pillanattól kezdve lendületesebben játszott az Újpestnél, és ennek egykettőre meglett a jutalma. Rafal Makowski indította Jaroslav Navrátilt, aki 15 méterről a kapuba emelt a 8. percben. A 17. percben pedig már 2-0 volt az állás. Davit Kobouri adta e a labdát az Újpest tizenhatosa előtt, amit Makowski köszönt szépen, megtalálta Jasmin Mesanovicot, aki a jobb alsóba passzolta a labdát.

Az Újpest játékáról sok jót nem lehetett elmondani, a fővárosiaknak mégis sikerült szépíteniük. Kovács Marcell buktatta Peter Ambrosét, tizenegyeshez jutott a vendégcsapat, amit Matija Ljujics értékesített. A Kisvárda azonban még a szünet előtt visszaállította a kétgólos különbséget, egy szabadrúgást követően Bernardo Matic fejesgóljával 3-1-re módosult az állás.

A házigazda ugyanúgy kezdte a második félidőt is, mint az elsőt. A két gólpassznál járó Makowski pedig ismét megvillant, megmutatta, hogy nemcsak az előkészítéshez, hanem a góllövéshez is ért. 25 méterről bombázott a bal felsőbe.

A folytatásban az eredmény és a játék képe sem igazán változott. A Kisvárda 4-1-re győzött, ezzel még nem esett ki, de maradt a tizenegyedik helyen, és tíz pont a lemaradása a vonal felett lévő Újpesttel szemben.

Dzsudzsák győztes gólt lőtt

Továbbra is képtelen meccset győzni a Kecskemét, amely minden sorozatot figyelembe véve már öt mérkőzés óta nyeretlen, az utolsó hármat ráadásul el is vesztette. A lila-fehérek szombaton a Debrecen otthonában tizenegyesgóljával 1-0-ra kaptak ki.

NB I, 28. forduló

szombat:
Kisvárda–Újpest 4-1 (3-1), Várkerti Stadion, 2450 néző, jv.: Pintér: Gólszerzők: Navrátil (8.), Mesanovic (17.), Matic (39.), Makowski (54.), ill. Ljujics (30. – 11-esből)
Debrecen–Kecskemét 1-0 (0-0), Nagyerdei Stadion, 5244 néző, jv.: Karakó. Gólszerző: Dzsudzsák (69. – 11-esből)
Paks–Fehérvár 19.30 (tv: M4 Sport)

vasárnap:
MTK–Diósgyőr 14.00 (tv: M4 Sport)
Zalaegerszeg–Ferencváros 16.30 (tv: M4 Sport)
Mezőkövesd–Puskás Akadémia 18.45 (tv: M4 Sport+)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.