Csapatkapitánya nélkül készül a magyar válogatott az év versenyére

Garát-Gasparics Fanni márciusban szenvedett súlyos térdsérülést. A magyar női jégkorong-válogatott csapatkapitánya Kanadában lábadozik, s csak virtuálisan lehet a nemzeti csapat segítségére, amely április végén próbálja visszaverekedni magát a világelitbe.

Forrás: Bors2024. 04. 13. 10:59
Budapest  20231214 Nõi jégkorong Négy nemzet tornája   Magyarország - Szlovákia mérkõzés  Fotó  Nemzeti Sport - Dömötör Csaba   A képen:  Garát Gasparics Fanni
Garát-Gasparics Fanni még sokáig nem léphet jégre Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Garát-Gasparics Fanni az idényben történelmet írt, ő lett az első magyar játékos, aki gólt szerzett az észak-amerikai női profi jégkorongligában (PWHL). A huszonkilenc éves játékos azonban márciusban súlyos térdsérülést szenvedett, hosszú kihagyás vár rá. A magyar válogatott így kénytelen nélkülözni csapatkapitányát az idei divízió I/A-s világbajnokságon, bár Garát-Gasparics Fanni virtuálisan igyekszik segíteni a csapatnak.

– A játékosokkal és az edzői stábbal is kapcsolatban vagyok, de ezt csapatkapitányként kötelezőnek gondolom. Ha már a felkészülés során és a helyszínen nem tudok velük lenni, akkor legalább üzenetekkel és bátorító képekkel próbálom segíteni majd őket. Videókat is küldök nekik azért, hogy a lányok tudják, bármikor fordulhatnak hozzám – mondta Garát-Gasparics Fanni a Borsnak.

A magyar válogatott tavaly esett ki az A-csoportból, idén április 21. és 27. között az ausztriai Klagenfurtban próbál visszajutni a legjobbak közé. Ehhez Pat Cortina csapatának az első két hely valamelyikén kell zárnia a tornán, amelyen a házigazda Ausztria mellett Franciaország, Hollandia, Dél-Korea és Norvégia lesz a magyar válogatott ellenfele.

Hogyan zajlik Garát-Gasparics Fanni rehabilitációja?

– Hasonlóan telik egy napom, mintha edzés lenne, mivel a rehabilitáció és az edzés az ugyanúgy együtt zajlik a csapattal. Sajnos jégre nem mehetek. Szerencsére most már elkezdhetek a konditeremben edzeni, főleg felsőtestre, aztán majd néhány hét múlva alsótestre is. Utána jöhetnek majd a korongkezelési technikai feladatok szárazon, de már ütővel a kézben. Csak ezt követheti majd a jégre lépés, szóval egy hosszú építési folyamat lesz ez, és közben rengeteget tanulok majd magamról, és persze a türelem a legfontosabb ilyenkor – árulta el a terveket Garát-Gasparics Fanni, aki arról is beszélt, hogy édesanyja miben tud neki segíteni Ottawában.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.