Pat Cortina nem futamodik meg, készen áll a folytatásra

Pat Cortina igyekezett megőrizni a higgadtságát, miután a németektől kedd elszenvedett 2-1-es vereséggel eldőlt, hogy a magyar női jégkorong-válogatott kiesik az elitból. A szövetségi kapitány szerint noha a lányok küzdöttek, akartak, a magyar csapat elmaradt a legjobbjától a kanadai Bramptonban zajló vb-n. Cortina a jövőjét firtató kérdést sem kerülte meg, a maga részéről készen áll a folytatásra.

Magyar Nemzet
2023. 04. 12. 8:32
Pat Cortina
Pat Cortina Forrás: MJSZ/Barry McCluskey
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az első harmadban nem voltunk elég jók, a másodikban és a harmadikban aztán kimondottan jól játszottunk, amit a mezőnyfölény, a kapura lövések száma is alátámaszt, ám egy mérkőzésen hatvan percen át kell jól teljesíteni, ami nekünk nem sikerült. Az első szünetben a lányok is pontosan tudták, mi hiányzik. Kicsit gyorsabban játék, több energia. Valahányszor magunkra öltjük a válogatott mezét, meg kell mutatnunk, mire vagyunk képesek, ami az első húsz percben sajnos ezúttal nem sikerült. A lányok jól reagáltak erre a helyzetre, a folytatásban úgy játszott a magyar csapat, ahogy megszokhattuk: aktívan, dinamikusan, harcosan, technikásan – értékelte a németek ellen 2-1-re elvesztett mérkőzést Pat Cortina. Majd bár kiemelte, nehéz ilyen rövid idő elteltével pontos elemzést adni a csapat teljesítményéről, a torna egészéről is beszélt.

– Nem igazán a képességeinknek megfelelően játszottunk ezen a világbajnokságon, még a franciák elleni meccsen sem. A svédek elleni találkozó rossz volt, aztán küzdöttünk a finnek és a németek ellen, de valahogy nem találtunk rá a saját játékunkra. Nem azért, mert ne akartunk volna, talán a körülmények sem kedveztek. Noha a játékosok és a szakmai stáb tagjai kiváló munkát végeztek, rövid volt a felkészülési időszak, a lányok nem tudták kiheverni a bajnokságok fáradalmait. Ez lehet az egyik ok. S persze a bajnoki színvonalhoz képest a világbajnokság nagy ugrás, különösen a játék fizikai aspektusát tekintve. Az ellenfelek nagyobbak és gyorsabbak, időbe telik, mire ehhez alkalmazkodunk.

Nincs annyi idő, mint otthon, hogy megmutassuk, mire vagyunk képesek a koronggal. Nem azt mondom, hogy képtelen vagyunk erre, de időbe telik, energiát emészt fel az alkalmazkodás, miközben az ellenfelek gólokat ütnek, mi pedig meccseket veszítünk. A világbajnokságon mindenki magas szinten játszik.

Pat Cortina a jövőről is beszélt. Előrebocsátotta, szívesen folytatnák a munkát, hozzátéve, majd meglátjuk, mit hoz a jövő, mert természetesen ez a magyar szövetségen is múlik.

– Szeretem a lányokat, szeretem ezt a felállást, készen állok a folytatásra. Élvezem ezt a munkát. A karrieremnek azon szakaszán vagyok, amikor az motivál igazán, ha olyan munkában vehetek részt, ahol a fejlődésen van a hangsúly. Sok lehetőség van még ebben a csapatban, örömmel segítenék ezt kiaknázni. Kiváló a stáb, jó emberekkel vagyok körülvéve. Majd meglátjuk, hogyan alakul.

Az interjú videós változata:

A B csoport utolsó mérkőzésén Svédország a várakozásoknak megfelelően magabiztosan, 8-2-re kiütötte Franciaországot, ezzel kialakult a csoport végeredménye, egyúttal a negyeddöntő párosítása.

Női jégkorong-világbajnokság, a B csoport végeredménye:
1. Finnország 12 pont, 2. Németország 9, 3. Svédország 6, 4. Magyarország 3, 5. Franciaország 0.
A csoport első három helyezettje a negyeddöntőbe jutott, az utolsó két helyezett kiesett a divízió I/A-ba.

A negyeddöntő párosítása: Kanada–Svédország, Egyesült Államok–Németország, Csehország–Finnország, Svájc–Japán.

Borítókép: Pat Cortina szereti a lányokat, a munkáját a válogatott élén (Fotó: MJSZ/Barry McCluskey)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.