Ezen múlik a Liverpool bajnoki címe, Szoboszlai kilenc döntőről beszél

Egyszerű a recept, Szoboszlai Dominik is megmondta: ha mostantól egyszer sem hibázik a Liverpool, akkor angol bajnok lesz. Már csak kilenc meccs van hátra, a magyar középpályás szerint kilenc döntő. Mutatjuk a Premier League éllovasának utolsó kilenc mérkőzését, amiken Jürgen Klopp tökéletes búcsúja a tét.

2024. 04. 02. 5:10
Liverpool Crystal Palace Premier League
Szoboszlai Dominik, a Liverpool játékosa a Brighton elleni mérkõzésen az angol elsõ osztályú labdarúgó-bajnokság 2024. március 31-i játéknapján Liverpoolban.
Szoboszlai Dominik a második félidőre szállt be a Liverpool Crystal Palace elleni meccsébe Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Liverpool szemszögéből a lehető legjobban alakultak a dolgok a Premier League legutóbbi fordulójában, hiszen a Szoboszlai Dominikkal a pályán a Brighton ellen begyűjtött három pont azt jelentette, hogy az utolsó kilenc mérkőzésnek az első helyről vághat neki Jürgen Klopp csapata. Merthogy közben a két legnagyobb rivális, a Manchester City és az Arsenal ikszelt egymással.

KLOPP, Jürgen
Jürgen Klopp tökéletes búcsúja is tétje a Liverpool utolsó kilenc bajnokijának. Fotó: EPA/Peter Powell

Tehát még kilenc meccs van vissza, jelenleg pedig így fest a Premier League dobogója: 1. Liverpool 67 pont, 2. Arsenal 65, 3. Manchester City 64. A három aranyesélyes három ponton belül – erre mondják, hogy háromesélyes. De nem Ő mást mond.

– Kilenc bajnoki van hátra, az első helyen állunk, vagyis a saját kezünkben van a sorsunk – nyilatkozta a magyar válogatott csapatkapitánya, a Liverpool „káoszkapitánya és tűzgolyója”. – Ha mostantól egyszer sem hibázunk, miénk lesz aranyérem, úgyhogy az dönthet, hogy képesek leszünk-e a tökéletes hajrára.

Na igen, a tökéletes hajrá: ha kilencből kilencszer nyer a Liverpool, biztosan bajnok. Az lenne az idény végén leköszönő Klopp tökéletes búcsúja. A német edzővel 2020 után lehetne újra aranyérmes a Premier League-ben a csapat. Négy év alatt kétszer, miközben előtte harminc évig várt az újabb bajnoki címre az Anfield Road közönsége.

Revansvágy, VAR-botrány és Szoboszlai első gólja

Mondani könnyű, megvalósítani annál nehezebb a kilencből kilenc győzelmet, főleg, hogy azok között legalább három igencsak kemény erőpróbának ígérkezik. Főleg a Manchester United elleni idegenbeli, a Tottenham elleni hazai és az Aston Villa elleni idegenbeli bajnoki tűnik nehéznek. Ez a három csapat követi a dobogósokat közvetlenül a tabellán a 4–6. helyeken.

A hatodik MU-t ebben az idényben ráadásul még nem tudta legyőzni a Klopp-csapat, ősszel az Anfielden 0-0 lett az eredmény, márciusban az FA-kupa negyeddöntőjében pedig egy hosszabbításos meccsen 4-3-ra győzött a United.

Törlesztenivalójuk a Tottenham ellen is van Szoboszlaiéknak, hiszen szeptemberben a Spurs 2-1-re legyőzte a Liverpoolt egy óriási botrányt kavart meccsen: még 0-0-nál VAR-ítélettel vonták vissza Luis Díaz gólját, noha a felvételeken jól látszott, hogy a Liverpool támadója nem volt lesen. Utóbb kiderült, hogy ezt a videobíró is látta, de félreértésből a hibás döntést erősítette meg.

Az Aston Villát ugyanakkor simán elintézték 3-0-ra a Vörösök az ősszel, Szoboszlai pedig a harmadik percben azon a találkozón lőtte az első gólját a Liverpool mezében.

A Liverpool utolsó kilenc meccsének a programja

A többi hat csapat ellen, kezdve csütörtökön a sereghajtó Sheffield Uniteddel, kötelező a győzelem a Liverpoolnak, de izgalmakból ezeken a meccseken sem lesz hiány, egy városi derbi is van köztük az Everton ellen, illetve lesz egy sorozat, amikor egymás után három találkozón is idegenben kell bizonyítania Klopp együttesének.

Íme a program: Sheffield United (otthon, 04.04.), Manchester United (idegenben, 04.07.), Crystal Palace (otthon, 04.14.), Fulham (idegenben, 04.21.), Everton (idegenben, 04.24.), West Ham United (idegenben, 04.27.), Tottenham (otthon, 05.04.), Aston Villa (idegenben, 05.11.), Wolverhampton (otthon, 05.19.).

– Az utolsó kilenc meccs valóban felér egy fináléval, de a nyomás ősszel is ott van rajtad: ha kétszer kikapsz, máris hat pontra leszakadhatsz a vetélytársaktól. Ezzel együtt a hátralévő kilenc fordulóban minden találkozónak úgy kell nekifutni, mintha az utolsó lenne – vélekedett Szoboszlai.

Kilenc meccs, kilenc döntő.

 

Premier League, 31. forduló:

Kedd:
Newcastle United–Everton 20.30
Nottingham Forest–Fulham 20.30
Bournemouth–Crystal Palace 20.45
Burnley–Wolverhampton Wanderers 20.45
West Ham United–Tottenham Hotspur 21.15

Szerda:
Arsenal–Luton 20.30
Brentford–Brighton 20.30
Manchester City–Aston Villa 21.15

Csütörtök:
Liverpool–Sheffield United 20.30
Chelsea–Manchester United 21.15

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.