Mac Allister bődületesen nagy gólja mentette meg a Liverpoolt + videó

A sereghajtó Sheffield megizzasztotta a Liverpoolt csütörtök este az Anfielden, de a Vörösök végül bedarálták az ellenfelüket, és 3-1-re győztek a Premier League 31. fordulójában. Szoboszlai Dominikék ezzel újra az élre ugrottak.

2024. 04. 04. 22:33
Mac Allister (jobbra) ismét megvillant a Liverpoolban
Mac Allister (jobbra) ismét megvillant a Liverpoolban Fotó: AFP/Paul ELLIS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bajnoki aranyért szintén versenyben lévő Arsenal és Manchester City szerdán győzelemmel zárta a 31. fordulót, így a Liverpoolnak különösen fontos volt, hogy csütörtökön megnyerje a maga meccsét a Sheffield ellen.

Klopp és Díaz öröme: a Liverpool hozta a kötelezőt
Klopp és Díaz öröme: a Liverpool hozta a kötelezőt Fotó: AFP/Paul ELLIS

Ehhez képest a sereghajtó rendezett tűzijátékot a Szoboszlai Dominikkel felállt Liverpool kapuja előtt, az első másfél percben két nagy helyzete is akadt a vendégeknek. Aztán szépen lassan belelendültek a Vörösök, eleinte két lövésével Mohamed Szalah volt köztük a legaktívabb. Gólt viszont Darwin Núnez szerzett – emlékezeteset. Ivo Grbic egy hazaadás után túl sokáig várt a kirúgással, mígnem a szemfüles uruguayi csatár ott termett előtte, és a labda útjába ugrott. Núnez lábáról a kapuba pattant a labda a 17. percben, öt perccel később pedig a támadó majdnem megduplázta az előnyt. Az első játékrész hátralévő részében a Liverpool irányított, de ziccerei nemigen akadtak, igaz, a Sheffieldnek is csak a szünet előtt akadt újabb helyzete.

Liverpooli öngól, liverpooli bombagól

A második félidő elején nem sokat változott a játék képe. Az eredmény viszont hamarosan igen, mert a Sheffield kiegyenlített az 58. percben. James McAtee beadását Gustavo Hamer piszkálta kapura, hogy aztán a labda Conor Bradley lábán irányt változtatva és Caoimhín Kelleher kapus lábai között jusson el a hálóig. 

A Liverpool nagyobb fokozatra kapcsolt, Grbicen múlt, hogy fejese nyomán nem robbantak fel az Anfield lelátói. Nagyon érett a liverpooli gól, de Andy Robertson próbálkozása kevéssel elkerülte a kaput. De Alexis Mac Allisteré nem, az argentin világbajnok 17 méterről bődületes erővel talált a bal felsőbe a 77. percben.

 

 

Mac Allister kirobbanó formában van: a csütörtökit is beleértve a legutóbbi hat meccsén négy gólt szerzett és három gólpasszt osztott ki a Liverpoolban.

a bombagólt már csak a kispadról nézte, a magyar válogatott csapatkapitányát 72 perc után cserélte le Jürgen Klopp. A hajrában Mac Allister kis híján megduplázta a liverpooli előnyt, ám szabadrúgása a kapufán halt el. Végül nem ő, hanem Cody Gakpo állította be a végeredményt, Robertson remek beadását csúsztatta a kapuba. Ezzel a Vörösök újra az élre ugrottak a Premier League-ben, két ponttal vezetnek az Arsenal, hárommal a Manchester City előtt.

 

Premier League, 31. forduló
Liverpool FC–Sheffield United 3-1 (1-0), gólszerző: Núnez (17.), Mac Allister (77.), Gakpo (90.), ill. Bradley (58., öngól)
West Ham United–Tottenham Hotspur 1-1 (1-1)
Newcastle United–Everton 1-1 (1-0)
Nottingham Forest–Fulham 3-1 (3-0)
Bournemouth–Crystal Palace 1-0 (0-0)
Burnley–Wolverhampton Wanderers 1-1 (1-1)
Arsenal–Luton Town 2-0 (2-0)
Brentford–Brighton 0-0
Manchester City–Aston Villa 4-1 (2-1)
Chelsea–Manchester United 4-3 (2-2)

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.