Élő közvetítés
Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Gólzáporos rajt, piros lapos zárás a Győr és a Vasas rangadóján + videó

A labdarúgó NB II 33. fordulójában az ETO FC Győr hazai pályán 3-2-re nyert a Vasas ellen. A sikerrel a Győr az utolsó forduló előtt a Vasas elé, feljutást érő helyre ugrott a tabellán, s vasárnap, az Ajka otthonában már a döntetlen is elég lenne ahhoz, hogy az ETO meg is őrizze pozícióját.

2024. 05. 20. 21:56
RADÓ András Labdarúgó NB II - ETO FC Győr - Vasas FC Szépe János
Radó András emelése után nem sokkal Szépe János gólpasszt adott a Vasas és a Győr feljutási rangadóján Fotó: MTI/Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB II 33., azaz utolsó előtti fordulójában a feljutás szempontjából kulcsfontosságú rangadót vívott egymás ellen az ETO FC Győr és a Vasas. Az már korábban eldőlt, hogy a másodosztály idei bajnoka a Nyíregyháza lett, hétfő este a Vasas úgy lépett pályára az ETO otthonában, hogy egy győzelemmel a saját feljutását is bebiztosítja, ellenben a Győr sikere azt jelentette volna, hogy a hazaiak előznek, és a második helyről várják a zárófordulót.

Tóth Milán Labdarúgó NB II - ETO FC Győr - Vasas FC
Tóth Milán (fehérben) ismét gólt lőtt, később viszont megsérült (Fotó: MTI/Krizsán Csaba)

Mindkét csapatnak az idény előtt is a feljutás volt a célja, s ennek érdekében tavasszal összesen három edzőváltás is volt a két klubnál: Győrben Antonio Munoz és Kuznyecov Szergej után immár Borbély Balázs dirigál, a Vasasnál februárban Desits Szilárd helyét Gera Zoltán vette át.

A kezdőcsapatok jól jelezték a két klub eltérő stratégiáját: az ETO színeiben hét légiós vonult ki a pályára, miközben a Vasas tavaly az élvonalban is csak hazai futballistákat foglalkoztatott.

Tíz perc alatt kétszer szerzett vezetést a Vasas

A nagy tét ellenére szó sem volt óvatoskodásról: a korábbi élvonalbeli gólkirály, Radó András találatával a Vasas már a harmadik percben vezetést szerzett. Csontos Dominik szöglete után Szépe János fejelt, majd közvetlen közelről, erősen lesgyanús helyzetből Bumba egyenlített. Fontos kiemelni, hogy a másodosztályban nem alkalmazzák a VAR-technológiát.

Sokáig viszont nem tartott a hazai öröm, a gólkirályi címért is harcban álló Tóth Milán a tizedik percben újra megszerezte a vezetést a fővárosi csapatnak. A huszonkét éves Tóth tizenhét gólos, csak a kozármislenyi Kirchner György (18) áll előtte a góllövőlistán.

Ezt az iramot lehetetlen volt tartani, de a Győr – amely ősszel 6-0-s zakóval távozott Angyalföldről – még az első félidőben fordított: a játékrész fele telt el, amikor Nenad Lukics egyenlített, majd a félidő hosszabbításában Claudiu Bumba lövésébe már csak belekapni tudott Jova Levente.

A második félidő már nem hozott hasonló gólzáport, ráadásul az egyenlítésért hajtó Vasas sérülés miatt elveszítette Tóth Milánt.

A helyére beállt Zimonyi Dávid lövésénél közel járt az egyenlítéshez az angyalföldi csapat, de Gyurákovics Erik nagyot védett.

A Vasas elbukott, de még nem végleges a Győr sikere

Szükség volt a huszonnégy éves kapus bravúrjára a 93. percben is, Baráth Botond lövésénél. A Vasas játékosai ekkor tizenegyest reklamáltak Otigba Kenneth „eltüntetése” miatt, de tudták, hogy a VAR hiányában hiába.

A fővárosiak nehezen dolgozták fel ezt az esetet, a lefújás után Holender Filip reklamálásért piros lapot kapott.

Az utolsó fordulóban, vasárnap a Vasas hazai pályán játszik a Lipcsei Péter edzette Soroksár ellen, a Győr pedig az Ajka vendége lesz. Ha a Győr pontot szerez, mindenképpen feljut, a Vasasnak saját győzelme mellett szükség van az ajkai segítségre is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.