A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Ezt érdemelte a Győr? Két szabálytalan gól, amire még sincs mentség

Lipták Zoltán, az ETO edzője nagyon higgadtan és önkritikusan értékelte a Vasas otthonában elszenvedett 6-0-s vereséget. A Vasas lefocizta a pályáról a Győrt, igaz, két gólja is több mint gyanús körülmények között született. Lipták Zoltán emiatt sem hisztizett, miként fogalmazott, a játékvezető is ember. A Győr lecsúszott a második helyre a Nyíregyháza mögé, a Vasas viszont feljött a harmadik helyre a labdarúgó NB II-ben.

2023. 11. 28. 7:58
Vasas
Fotó: Picasa Forrás: Vasas SC
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tizenöt forduló után még első Győr kiütéses, 6-0-s vereséget szenvedett hétfő este a Vasas vendégeként a labdarúgó NB II 16. fordulójának rangadóján. A Vasas végig jobban focizott, igaz, miként beszámoltunk róla, az első félidő legvégén Karakó játékvezető két döntése is a vendégeket sújtotta. Előbb az ETO gólját nem adta meg, mondván, Bumba az oldalvonalon túlról adta be a labdát, majd a Vasasét viszont igen, pedig a hazaiaktól Tóth Milán is gyanúsan a vonal mögül kanalazta vissza a labdát Novothny Soma elé. 

Vasas, Győr, NB II, Novothny Soma, szabálytalan gól, VAR, játékvezető, Lipták Zoltán, Desits Szilárd
Novothny Soma két góllal vette ki a részét a Vasas sikeréből (Fotó: Vasas FC)

Később a jelenetet kielemezve kiderült, ekkor is kinn volt a labda, de hát az NB II-ben nincs VAR. Majd már a második félidőben a piros-kékek harmadik találatát valószínűleg les előzte meg. A 6-0-ra végződött mérkőzés összefoglalója megnézhető az M4 Sporton, mindenki eldöntheti, hogyan ítélt volna.

Lipták Zoltán: A játékvezetők is emberek

– A játékvezetők is emberek, sajnos ők is hibáznak. Különösen a második gól rosszkor jött a szünet előtt, ha ez nincs, lehet, hogy másként alakul, de ettől nem kérdéses a Vasas győzelme – Lipták Zoltán, a Győr korábbi 18-szoros válogatott edzője sportszerűen így reagált a két vitatott jelenetre és a csapata kiütéses vereségére. Azt is megjegyezte, értetlenül áll a csapata teljesítménye előtt, hiszen az első perctől kezdve nem azt játszotta, mint amire egész héten készültek.

 

Desits Szilárd: Nincs miről beszélni 

– Nyilván lehet fogást keresni, de erre azt mondom, voltak kapufáink, kihagyott ziccereink. Szerintem igazából nincs miről beszélni – Desits Szilárd, a Vasas vezetőedzője így reagált a vitatott gólokra. Majd arról beszélt, a Vasas a fontos meccseket megnyeri (a jelenleg listavezető Nyíregyházát és a tavaly még szintén első osztályú Honvédot is legyőzte 3-0-ra), de a kisebb csapatok ellen nincs rendben a játékosai mentalitása.

– Ha így áll hozzá mindenki, akkor nincs ellenfél, más célunk nem lehet, fel kell jutni, de ahhoz ilyen felfogással kell játszani – vonta le a következtetést Desits Szilárd.

– Nem erre készültünk, de tejesen megérdemelte a győzelmet a csapat, hiszen a hat gól mellett is voltak helyzeteink. Le a kalappal a szurkolók előtt, akiket ebben a hidegben is ki tudtunk szolgálni. A hazai mérkőzéseinken mindig jól tudunk játszani, azt kellene kivinni idegenbe is. A nagy meccseket megnyertük, de a bajnokságok a kis csapatok ellen elhullajtott pontokon múlnak, azokra kell jobban odafigyelnünk, jobb mentalitással kimennünk, mert azokon dőlhet el a bajnokság – csatlakozott az edzőjéhez a két gólt szerző Novothny Soma.

NB II, az élcsoport állása a 16. forduló után: 1. Nyíregyháza 37 pont, 2. Győr 35, 3. Vasas 31 (9 győzelem, 41-18), 4. Kozármisleny 31 (9, 33-16), 5. Szeged 27.

Így ünnepelte a Vasas a győzelmet:

Borítókép: A Vasas szurkolói ünnepelnek a kedvencekkel (Fotó: Vasas FC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.