Micsoda izgalmak az NB II-ben, kiütötte a Vasas a Győrt

A Vasas a Győr elleni rangadón 6-0-s kiütéses sikerrel igazolta, hogy komolyan kell venni az NB I-be való jutásért folyó versenyben. A Vasas végig jobban futballozott, de a mérkőzés alakulását döntően befolyásolta az első félidő végén hozott két ítélet: Karakó játékvezető 1-0-s állásnál a vendég győriek gólját nem adta meg, majd a Vasasét viszont igen.

2023. 11. 27. 22:05
Vasas, Győr, NB II
Forrás: Nemzeti Sport/Ár
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első perctől kezdve jobban futballozott a Vasas. Az angyalföldiek már a 7. percben megszerezhették volna a vezetést, ám Berecz ziccerben mellé lőtt. Majd a 24. percben a korábbi NB I-es gólkirály, Radó András büntetőt hibázott. Ez sem szegte a hazaiak kedvét, a 26. percben Baráth fejjel csak megszerezte a vezetést.

Vasas, Győr
Otigba súlya alatt megroppantak a győri csatárok (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

Az első félidő legvégén Bumba beadását Skvarka vágta be, mégsem egyenlített a Győr, mert Bumba az alapvonalon túlról tekerte középre a labdát. Rögtön az ellentámadásból Tóth Milán kísértetiesen hasonló helyzetben adta középre a labdát, amire Novothny érkezett jól. A lassítás alapján sem mertük volna megmondani, hogy kinn volt-e a labda, az asszisztens szerint csípte a vonalat, Karakó nem bírálta felül, és megadta a gólt (2-0).

A Győrt megtörte ez a két jelenet, az addig is jobb Vasas a második félidőben gálázott, további négy gólt rúgva 6-0-ra kiütötte az ETO-t.

Élre állt a Nyíregyháza

Ezzel a váratlan eredménnyel egyre izgalmasabb a helyzet az NB II-ben. A Nyíregyháza átvette a vezetést, a Győr nyakában pedig ott liheg a Vassa és a Kozármisleny. A Vasas rosszul kezdte az idényt, de egyre jobban kezd magára találni. Talán nem kiabáljuk el, jó döntés volt a vezetőktől kitartani Desits Szilárd mellett.

NB II, 16. forduló:
Vasas FC–ETO FC Győr 6-0 (2-0)
gólszerzők: Baráth (26.), Novothny (45+2., 51.), Tóth M. (72.), Berecz (79.), Holender (90.)

Korábbi eredmények:
Mosonmagyaróvár–Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-1
PMFC–Budafok 1-0
Kazincbarcika–Soroksár 3-1
BVSC Zugló–Tiszakécske 0-0
Csákvár–Nyíregyháza 1-7
Gyirmót FC Győr–Budapest Honvéd 1-1
Kozármisleny–Siófok 7-0
Ajka–Szombathelyi Haladás 3-1

Az élcsoport állása: 1. Nyíregyháza 37 pont, 2. Győr 35, 3. Vasas 31 (9 győzelem, 41-18), 4. Kozármisleny 31 (9, 33-16), 5. Szeged 27.

Borítókép: Van okuk ünnepelni a piros-kékeknek (Fotó: Nemzeti Sport/Árvai Károly)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.