Élő közvetítés
Szerbia
ÉLŐ
Anglia

Hallgattassék meg Csipes Ferenc is! – ezt kérik a hazai kajak-kenu sport meghatározó szereplői

Bakó Zoltán, Pulai Imre és Kovács László is elmondta véleményét a Kozák Danuta csütörtöki posztja után kirobbant ügyben. A magyar kajak-kenu sport szereplőit megosztotta a kialakult helyet.

2024. 05. 24. 16:29
KOZÁK Danuta; CSIPES Ferenc; KÁRÁSZ Anna; CSIPES Tamara; BODONYI Dóra, bántalmatás
Csipes Ferenc folytathatj a munkát a női csapat edzőjeként Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatszoros olimpiai bajnok kajakozó, csütörtökön valóságos lavinát indított el, miután a Facebookon közzétett bejegyzésében sok más mellett arra hívta fel a figyelmet, hogy „Csipes Ferenc körülbelül 3 hete bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát is.” Ennek következményeképpen a Magyar Kajak-Kenu Szövetség – egyeztetve Csipes Ferenc klubjával, a Budapesti Honvéd Sportegyesülettel – sportfegyelmi eljárást indított az edző ellen, akit ráadásul az eljárás lezárásáig ideiglenesen felfüggesztett az edzői tevékenység alól is.

 

„Illene meghallgatni Csipes Ferencet is”

Az esettel kapcsolatban Hüttner Csaba szövetségi kapitány nem kívánt nyilatkozni, Bakó Zoltán, a dánok szakvezetője viszont úgy vélte, náluk kizárt, hogy hasonló eset megtörténhessen.

– Gyanítom, ez egy régebbi otthoni feszültség következménye. Az olimpia előtt kiborult a hátizsák, ami kellemetlen. A részletekkel nem vagyok tisztában, csak kommünikékből tájékozódtam – mondta a Ripostnak az ötszörös világbajnok korábbi kajakos, Bakó Zoltán, aki jelenleg Dánia szövetségi kapitánya. Hozzátette: a dánoknál hasonló eset kizárt, mert bármiféle ellentét esetén azonnal leülnek az érdekelt felek, méghozzá nyíltan és jobbító szándékkal. – Kozák Danuta Facebook-bejegyzését olvastam, de azért illene meghallgatni Csipes Ferencet is. Kíváncsian várom, a Kozák-Csipes Tamara kettősnek mi lesz a jövője. Új helyzet teremtődhet, elvégre az oroszok és fehéroroszok is éremesélyesek, bár Dániában úgy tudjuk, azok a versenyzőik, akik otthoni, katonai-belügyi klubok alkalmazottai, nem rajtolhatnak az olimpián.

 

Segítsen Gyulay Zsolt!

Az ötkarikás bajnok Kárász Anna és Janics Natasa egykori mestere, Kovács László elismerte, nem a legjobb időzítéssel került a nyilvánosság elé ez az ügy.

– Csipes Feri remek szakember, dolgoztam vele együtt, kíváncsian várom, mit állapít meg a fegyelmi testület. Abban biztos vagyok, hogy a rutinos Kozák-Csipes Tamara páros együtt folytatja – jelentette ki Kovács László.

Az olimpiai bajnok kenus, Pulai Imre azt javasolja, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Gyulay Zsolt mielőbb találja meg a kiutat, hiszen ő egykoron együtt versenyzett Csipes Ferenccel.

– Attól tartok, hogy már nem ül össze se kettes, se négyes hajóba Kozákkal, aki viszont egy új párt keres magának – kezdte Pulai. – Ráadásul a tokiói olimpiai címvédő kvartettünk más összetételben ki sem tud állni a párizsi játékokon – tette hozzá.

KOZÁK Danuta; CSIPES Tamara, kajak-kenu, olimpia, kettes, párizs
Vajon összeül még valaha Csipes Tamara és Kozák Danuta duója? Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ez tehát a sportág meghatározó szereplőinek véleménye. Nevelőedzője, Agócs Mihály, továbbá három korábbi világbajnok női kajakos, Patyi Melinda, Benedek Dalma és Bóta Kinga is együttérzéséről biztosította Kozák Danutát, miután a hatszoros olimpiai bajnoknő bántalmazással gyanúsította meg Csipes Ferencet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.