Élő közvetítés
Lengyelország
ÉLŐ
Hollandia

Kozák kontra Csipes affér: a versenytársak letették a voksukat

Nevelőedzője, Agócs Mihály, továbbá három korábbi világbajnok női kajakos, Patyi Melinda, Benedek Dalma és Bóta Kinga is együttérzéséről biztosítja Kozák Danutát, miután a hatszoros olimpiai bajnoknő bántalmazással gyanúsította meg Csipes Ferencet. A versenyzőként anno olimpiai bajnok Csipest a Magyar Kajak-Kenu Szövetség felfüggesztette.

2024. 05. 23. 17:41
CSIPES Ferenc; CSIPES Tamara, KOzák Danuta
Csipes Ferenc lánya, egyben tanítványa, Csipes Tamara még nem reagált az esetre Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kajak-kenu mostanában sajnos ritkán kerül az érdeklődés középpontjába. Csütörtök reggel azonban felrobbant az internet Facebook-bejegyzése utána, amelyben éles szavakkal bírálta a sportág legendáját, a Budapesti Honvéd, azon belül és Gazsó Dorka edzőjét, Csipes Ferencet. A nem is annyira burkolt vád szerint a versenyzőként ugyancsak olimpiai bajnok Csipes Ferenc verbálisan, sőt az intim szféráját is megsértve bántalmazta a hatszoros olimpiai bajnoknőt.

Kozák Danuta Csipes Tamara Csipes Ferenc kajak-kenu bántalmazás
Akárcsak a 2021-es világbajnokságon, Kozák Danuta az idei első hazai versenyen is Csipes Tamarával együtt indult (Forrás: Facebook/Kozák Danuta/Szalmás Péter)

„Védekezésképtelen pózban kell eltűrnöm a megaláztatásokat”

„Fekszel a padon, gyakorlatilag meztelen vagy, próbálsz ellazulni, miközben gyúrnak. Valamikor bejön egy edző erősen befolyásolt állapotban. (...) Elkezd verbálisan molesztálni és sértegetni a legkülönfélébb módokon. Magát valószínűleg viccesnek találhatja, de igazából pont olyan mint egy aluljáróban egy sokadig lepukkant, suttyó alkesz. Persze, ott lépsz két nagyot és soha többet nem látod. Szeretnék lépni én is két nagyot, de kb. meztelenül fekszem a gyúrúpadon. Nagyjából a fejemet sem tudom felemelni, mert az erre kialakított mélyedésben van. Lehajtott fejjel, védekezésképtelen pózban kell eltűrnöm a megaláztatásokat” – írja Kozák Danuta, később meg is nevezi, hogy a „lepukkant, suttyó alkesz” nem más, mint Csipes Ferenc.

 

„Bátor vagy!”

Kozák Danuta posztjára sok komment érkezett, több a kajak-kenu világából. Kozák és Szabó Gabriella nevelőedzője, Agócs Mihály az első között reagált az esetre.

„Sajnálom Dana, hogy ez megeshetett Veled! Tisztellek a kiállásodért és remélem az illetékesek megfelelően fel fognak lépni az ügyben! Szerintem minden jó érzésű ember melletted áll. Mi mindenképpen Veled vagyunk!” – írta Agócs Mihály.

Később három korábbi világbajnoki női kajakos is csatlakozott mellé. Íme:

Hildenbrand-Patyi Melinda: „Hajrá Dana!!! Le a kalappal előtted ebben is! Sok sikert és persze sok kitartást kívánok a további felkészüléshez!!!!”

Benedek Dalma: „Két gyermekes anyukaként és volt élsportolóként is köszönöm, hogy nem maradsz csendben. Bátor vagy! Erős vagy! Kívánom,hogy teljesüljön az álmod, és érmekkel térj haza Párizsból.”

Bóta Kinga: „Melletted! (Két piros szív). Nagy ölelés… így sírás közben…”

Miként beszámoltunk róla, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség is reagált az esetre, azonnali hatállyal felfüggesztette Csipes Ferencet és eljárást indított ellene. A Magyar Olimpiai Bizottság és sportállamtitkárság közös közleményben az eset kivizsgálását kéri, de azt is megjegyzi, korábban Kozáktól nem futott be panasz Csipes Ferenc ellen.

Az ügynek további következményei lesznek, hiszen Csipes Ferenc az edzője a lányának, Csipes Tamarának, valamint az olimpiára készülő négyes másik tagjának, Gazsó Dorkának is. Mi több, Kozák Danuta és Csipes Tamara együtt indult az idei első hazai versenyen, az úgynevezett tájékoztatón.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.