Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Gyors reakció Kozák Danuta szavaira: Csipes Ferencet felfüggesztették

Kozák Danuta hosszú bejegyzésében Csipes Ferenc ellen fogalmazott meg vádakat. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség gyorsan reagált, a közleményből kiderül, hogy az edzőt ideiglenesen felfüggesztették.

2024. 05. 23. 11:22
Csipes Ferenc
Csipes Ferenc szerint Kozák Danuta valótlanságot állított Fotó: Nemzeti Sport/Tumbász Hédi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

kifakadása nem maradt következmények nélkül. A Magyar Kajak-Kenu szövetség közleményéből kiderül, hogy Csipes Ferenc ellen sportfegyelmi eljárás indult, s annak lezárásáig nem végezhet edzői tevékenységet. Íme, a teljes közlemény:

„Megdöbbenve olvastuk hatszoros olimpiai bajnokunk, Kozák Danuta 2024. május 23-án kiposztolt Facebook-bejegyzését!

Danuta a posztban súlyos vádakat fogalmazott meg, amelyek indokolják az eset azonnali alapos kivizsgálását!

Ennek első lépéseként a Magyar Kajak-Kenu Szövetség egyeztetve Csipes Ferenc klubjával, a Budapesti Honvéd Sportegyesülettel, sportfegyelmi eljárást indít az edző ellen, ezzel egyidejűleg az eljárás lezárásáig ideiglenesen felfüggeszti az edzői tevékenység alól!

 

Kozák Danuta a magyar sportélet állócsillaga, a valaha élt legeredményesebb női sportoló Magyarországon, aki egy csodálatos pályafutás méltó lezárására készül a párizsi olimpián, amelyhez mi minden lehetséges támogatást megadunk számára.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség eddig is elsődlegesnek tekintette az olimpiai felkészülésben résztvevő versenyzők támogatását és a továbbiakban is mindent elkövet annak érdekében, hogy sportolóink zavartalanul készülhessenek fel a közelgő olimpiai válogatóra, az Európa-bajnokságra, valamint a párizsi olimpiára!

Az eljárás befejezéséig az ügyben a Magyar Kajak-Kenu Szövetség további nyilatkozatot nem kíván tenni!”

Az eset kivizsgálását kéri a MOB és a sportállamtitkárság

Közös közleményben reagált az esetre a Magyar Olimpiai Bizottság és a sportállamtitkárság. Ebben megállapítják, hogy hozzájuk az „érintett sportoló” korábban semmilyen panasszal nem fordult, amiből azt olvahatjuk ki, nem értik, Kozák Danuta miért tárta egyből a nyilvánosság elé a kínos ügyet. A magyar sport két irányító szervezete az eset kivizsgálását kéri a Magyar Kajak-kenu Szövetségtől és a Budapesti Honvédtól.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.