Jön az utolsó tánc, amelynek minden percét kiélvezné Szöllősi-Schatzl Nadine

Utolsó mérkőzéseire készül a Győri Audi ETO KC színeiben Szöllősi-Schatzl Nadine. A magyar válogatott balszélső a nyártól a Budaörs csapatában folytatja, ám ezt megelőzően még minden pillanatát kiélvezné a női kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntőjének.

2024. 05. 31. 17:28
Szöllősi-Schatzl Nadine harmadszor szerepelhet a BL négyes döntőjében a Győr játékosaként. Fotó: https://www.facebook.com/gyoriaudietokcofficial
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A győri klub januárban jelentette be, hogy nem hosszabbítja meg Szöllői-Schatzl Nadine szerződését, egy hónappal később pedig a korábban a Veszprém, az Érd és a Ferencváros csapatát is erősítő játékos közölte, hogy a Budaörs színeiben folytatja tovább. Az olimpiai kvótás nemzeti csapatban is számításba vett kézilabdázó a június 1-jén és 2-án, az MVM Dome-ban zajló BL-hétvége két találkozóján viselheti utoljára a győriek mezét.

Közeleg a búcsú ideje, utolsó két mérkőzésére készül győri színekben Szöllősi-Schatzl Nadine Forrás: Facebook.com/gyoriaudietokcofficial

Egyelőre nem foglalkoztatja a búcsú

– Nagyon várom már, hogy elkezdődjön a négyes döntő. Persze az utolsó hazai bajnoki mérkőzésen eszembe jutott, hogy közeleg az idény, vele pedig a győri időszakom vége is, de különösebben nem gondolkodom ezen. Várom, hogy elkezdődjön ez a hétvége, aminek ki szeretném élvezni minden egyes percét – válaszolta lapunk kérdésére a hétvégét felvezető pénteki sajtóeseményen Szöllősi-Schatz. – Nehéz volna szavakkal leírni, hogy milyen a final four hangulata, aki ezt valaha megtapasztalhatta, tudja, milyen érzés ennyi ember előtt játszani. A tavalyi torna speciális volt, hiszen két magyar csapat is résztvevője volt, de bizakodó vagyok azzal kapcsolatban, hogy az idén is zsúfolt lelátók előtt játszhatunk majd. Szeretnénk meghálálni, hogy félig-meddig hazai pályán tudunk játszani Magyarországon, remélem, egy aranyéremmel tudjuk megköszönni a szurkolást azoknak, akik kilátogatnak.

 

Nehéz az esélyekről beszélni

Szöllősi-Schatzl Nadine 2021 óta erősíti a Győrt, amellyel harmadszorra élheti át a négyes döntő hangulatát. Két éve ezüst-, tavaly bronzérmet nyert csapatával a Bajnokok Ligájában. Az első szombati elődöntőben (15.00, tv: Sport1) a magyar bajnoki és Magyar Kupa ezüstérmes Győr a legjobb nyolc között a Ferencvárost búcsúztató Esbjerggel találkozik.

– Ilyenkor nehéz esélyekről beszélni, a legjobb négy csapat van már csak versenyben, jóformán bárki nyerhet. A szombati napon mindennek össze kell állnia ahhoz, hogy döntőbe tudjunk jutni – jelentette ki a 30 éves kézilabdázó. – Úgy gondolom, jól felkészült a csapatunk. A skandináv riválisok erőssége a futás, valamint a lerohanásból szerzett gólok, ezért arra nagyon oda kell majd figyelnünk, hogy a visszafutásunk megfelelő legyen. Az Esbjerg kulcsjátékosait nem kell bemutatni senkinek, ellenük az elejétől kezdve úgy kell kiállni, hogy elvegyük a kedvüket a gólszerzéstől.

Az első, szombati játéknap második elődöntőjét 18 órától rendezik, a három magyart, Faluvégi Dorottyát, Háfra Noémit, valamint a jelenleg sérült Szikora Melindát is soraiban tudó Bietigheim a Metz ellen játszik a döntőbe jutásért. Vasárnap az előző nap vesztesei bronzmérkőzést, a győztesei pedig döntőt vívnak egymással.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.