Élő közvetítés
Németország
ÉLŐ
Dánia

Megtippelte a skót–magyar meccs eredményét a volt Liverpool-játékos + videó

Összefutottunk Stuttgartban Bogdán Ádámmal, aki szakértőként dolgozik a németországi labdarúgó Európa-bajnokság alatt, és arra kértük, tippelje meg a vasárnap esti Skócia–Magyarország meccs végeredményét. A Liverpool kapujában is megfordult korábbi 21-szeres magyar válogatott játékos tart tőle, hogy olyan eredmény születhet, ami senkinek sem lesz jó a stuttgarti stadionban.

2024. 06. 23. 6:20
BOGDÁN Ádám; SALLAI Roland
Bogdán Ádám (jobbra) a 2021-ben megrendezett legutóbbi Eb-n még a válogatott tagja volt Sallai Roland mellett, ma már kívülről tippelte meg a skótok elleni sorsdöntő Eb-meccs végeredményét Stuttgartban. Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A továbbjutás a tét mindkét válogatottnak, de ehhez a skót és a magyar csapatnak is győznie kell az Európa-bajnokság A csoportjának utolsó fordulójában. Skóciának így négy pontja lenne, és biztosan a nyolcaddöntőbe kerülne, a jelenleg még pont nélkül álló vezette magyar együttes pedig három ponttal jó eséllyel továbbjuthatna, bár még izgulnia kellene a többi csoport számára kedvező alakulása miatt. A Liverpool és a skót Hibernian korábbi válogatott kapusa, Bogdán Ádám sietett a segítségünkre a meccs helyszínén, Stuttgartban, hogy mi sülhet ki ebből vasárnap este. Nézze meg a vele készült videóinterjúnkat:

Bogdán három jelenlegi skót válogatott játékosnak volt csapattársa. Róluk a következőket mondta lapunknak: – A Hiberniannál Ryan Porteous és John McGinn volt a csapattársam, előbbi nem játszhat ellenünk, mert még a németek ellen kiállították és kétmeccses eltiltást kapott. McGinn a Hibernianban is fontos láncszem volt, idén pedig az Aston Villát csapatkapitányként vezette be a Bajnokok Ligájába, egészen kiváló középpályás. A Liverpool csapatában pedig Andy Robertsonnal ismerkedtem meg, aki vezére a skót válogatottnak.

Bogdán Ádám: Sajnálom, hogy az iksz nem elég egyik csapatnak sem

A korábbi 21-szeres válogatott kapus, aki az előző, 2021-ben megrendezett Eb-n még kerettag volt a válogatottban, elmondta, hogy ha a szívére hallgat 2-0-s magyar győzelemben bízik, de tart tőle, hogy döntetlen lesz a vége, ami senkinek sem lesz jó.

– A skót hasonló csapat, mint a mienk, még a szurkolótábor minősége és hozzáállása is hasonló, a két ország történelmében is lehet párhuzamokat találni – ecsetelte Bogdán. – Kicsit sajnálom, hogy az iksz nem elég egyik csapatnak sem.

Európa-bajnokság, A-csoport, 3. forduló:
Vasárnap: Skócia–Magyarország 21.00, Svájc–Németország 21.00
A csoport állása: 1. Németország 6 pont, 2. Svájc 4, 3. Skócia 1, 4. Magyarország 0.

A Magyar Nemzet kiküldött tudósítója jelenti Stuttgartból.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.