Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Mennyi pénz ütheti Szoboszlai Dominikék markát az Eb-n?

Aligha kell külön motiválni a magyar labdarúgó-válogatott tagjait arra, hogy győzzenek Skócia ellen, hiszen ez már csak az önbecsülésük miatt is fontos lenne az Európa-bajnokságon eddig elszenvedett két vereség után. Ugyanakkor Skócia legyőzése jól fizetne, hiszen így akár tovább is juthatnak Szoboszlai Dominikék a nyolcaddöntőbe, és így máris csaknem egymilliárd forintos pénzdíj járna.

2024. 06. 23. 6:40
ROSSI, Marco; SZOBOSZLAI Dominik
Marco Rossi és Szoboszlai Dominik a magyar válogatott egyik edzésén a németországi Európa-bajnokságon. Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar válogatott jelenleg nulla ponttal az A csoport utolsó helyén áll az Eb-n, de ha legyőzi Skóciát az utolsó csoportmeccsén, akkor a kedvező eredmények alakulásának köszönhetően esélye van arra, hogy három ponttal a négy legjobb harmadik helyezett egyikeként továbbjusson a nyolcaddöntőbe. Mindez pedig már nagyon jól fizetne Szoboszlai Dominiknek és társainak.

SZOBOSZLAI Dominik
és társai jól kereshetnek Skócia legyőzésével (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

Az UEFA teljesítményarányos pénzdíjat oszt ki az Eb-n résztvevő csapatoknak, ami annyit tesz, hogy a csoportkörben elért döntetlenek után félmillió eurót, a győzelmekért egymillió eurót utal az adott ország szövetségeinek. A magyar válogatottnak a Svájc elleni 3-1-es és a Németország elleni 2-0-s vereség után semmi sem járt, de a skótok elleni győzelem máris egymillió eurót érne.

Ehhez még hozzájönne további másfél millió euró, ha ez az egyetlen siker elég lenne a nyolcaddöntőbe jutáshoz, a legjobb tizenhat közé kerülő együtteseknek ugyanis ekkora bónusz jár. Tehát Szoboszlaiék Skócia legyőzésével ideális esetben két és fél millió eurót, átszámítva csaknem egymilliárd forintot (994 millió) keresnének az MLSZ-nek.

Az összeg harmada jár Szoboszlaiéknak

A szövetség pedig ennek az összegnek az egyharmadát, tehát mintegy 330 millió forintot szétosztana a játékosok között, ez a régóta bevett gyakorlat. Az összeg – legyen a végén akármekkora – nem egyenlően oszlana el a keretet alkotó 26 játékos között, itt ugyanis az MLSZ figyelembe veszi, hogy ki hány percet töltött a pályán, mennyit tett hozzá a sikerhez.

Nem állítjuk, hogy a pénz motiválja a válogatott tagjait ma este Skócia ellen, de az ezzel az egy győzelemmel megszerezhető több száz millió forint jelentős összeg.

Európa-bajnokság, A-csoport, 3. forduló:
Vasárnap: Skócia–Magyarország 21.00, Svájc–Németország 21.00
A csoport állása: 1. Németország 6 pont, 2. Svájc 4, 3. Skócia 1, 4. Magyarország 0.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.