Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Marco Rossi elmondta, kell-e aggódni Szoboszlai Dominik állapota miatt

Megtartotta a Skócia elleni, vasárnapi Európa-bajnoki mérkőzést felvezető sajtótájékoztatóját Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Stuttgartban. Rossi válaszolt a sokakat aggasztó kérdésre is, miért nem edzett a csapattal Szoboszlai Dominik pénteken, és kell-e aggódni a fizikai állapota miatt a sorsdöntő csoportmeccs előtt.

2024. 06. 22. 19:11
Marco Rossi
Marco Rossi bizakodó a Skócia elleni utolsó csoportmeccs előtt a németországi Európa-bajnokságon. Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mielőtt pénteken elutazott a magyar válogatott Stuttgartba, ahol vasárnap a továbbjutásról döntő utolsó csoportmeccsen lép pályára Skócia ellen az Eb-n, a csapat bázisául szolgáló Weiler im Allgäuban még edzettek a játékosok. Ezen azonban nem vett részt.

Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya  Stuttgartban
Szoboszlai Dominik kihagyta a válogatott pénteki edzését. Fotó: Mirkó István

– Az utolsó pillanatig várunk az értékelésekkel a játékosok fizikai állapotával kapcsolatban, de nem aggódom Szoboszlai állapota miatt – jelentette ki – Hosszú szezonon vagyunk túl, most a legfontosabb a regeneráció. Ezen dolgoztunk az utóbbi három napban a német meccs óta. Nincsenek aggasztó helyzetek, lesz néhány változtatás a csapatban, de nem a rossz teljesítmények miatt, pusztán arról van szó, hogy így frissebbek lehetünk.

Rossi szavaiból ítélve tehát Szoboszlai Skócia ellen is vezetheti a válogatottat csapatkapitányként, ugyanakkor a tornán eddig az Izrael elleni felkészülési találkozón elszenvedett sérülése miatt nem játszó Callum Styles is játékra jelentkezhet. Róla Rossi elmondta, hogy Svájc ellen még nem állt készen a játékra, a németek elleni mérkőzés előtt viszont már edzett, és immáron hadra fogható. Nem lenne meglepő, ha ő lenne az egyik friss ember a kezdőben.

Marco Rossi: Egy hajóban evezünk a skótokkal

Ez lesz a harmadik meccse a válogatottnak az Eb-n, eddig két kétgólos vereséget szenvedett el a csapat, így ha tovább akar jutni, Skóciát mindenképpen le kell győznie. Rossi szerint azonban ez nem jár extra nyomással.

– Látva az eredményeinket, nulla pont két meccsen, nincs más alternatívánk, csak a győzelem. Ki-ki meccs lesz, a nyomás egyszerre van rajta mindkét csapaton – fogalmazott Rossi. – Egy hajóban evezünk a skótokkal, nemcsak nekik van szükségük három pontra, hanem nekünk is, mert ha győzünk, akkor továbbjuthatunk adott esetben. De ha nem is jutunk tovább, legalább úgy hagyjuk itt az Eb-t, hogy három pontot bezsebeltünk.

Rossi szerint a skótok első meccsét Németország ellen nehéz értékelni, mert bár 5-1-re kikaptak, de emberhátrányban játszottak, ami a legtöbb válogatottnak rémálom lenne a németek ellen. Svájc ellen viszont már sokkal jobbak voltak. – Jó játékosaik vannak, mint McGinn vagy McTominay, jól ismerjük őket, és reméljük, megtaláljuk a megfelelő formánkat – reménykedett a szövetségi kapitány.

Újra szóba került a németek elleni bíróbotrány

Kérdésre Rossi még egyszer kitért a németek elleni vitatott bírói ítéletre , miszerint az első német gól előtt szabálytalan volt Willi Orbánnal szemben, ám a játékvezető nem fújt.

– Azt várom a játékvezetőtől, hogy következetes legyen az elejétől a végéig. A holland játékvezető nem így járt el, ennyi. Nem keresek kifogásokat, a németek anélkül is nyertek volna, nem ez a döntő itt, hanem az a lényeg, hogy az ilyen tornákon ugyanúgy kell védeni a kisebb csapatokat, mint a nagyobbakat – vélekedett Rossi.

Európa-bajnokság, A-csoport, 3. forduló:
Vasárnap: Skócia–Magyarország 21.00, Svájc–Németország 21.00
A csoport állása: 1. Németország 6 pont, 2. Svájc 4, 3. Skócia 1, 4. Magyarország 0.

A Magyar Nemzet kiküldött tudósítója jelenti Stuttgartból.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.