Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Juhász Roland a foci Eb előtt elárulta, mire a legbüszkébb

Június 14-én elkezdődik egymás után a harmadik olyan labdarúgó Európa-bajnokság, amelyen a magyar válogatott is a mezőny tagja. A háromból az elsőn, 2016-ban Juhász Roland is pályára lépett. A nyolcaddöntős szereplés és a későbbi győztes portugálok elleni 3-3-as döntetlen óriási eredmény volt, de a kilencvenötszörös válogatott védő nem erre a legbüszkébb. Juhász Roland szerint idén újra továbbjuthat Eb-csoportjából a magyar labdarúgó-válogatott.

Forrás: Ripost2024. 06. 05. 10:12
Portugal's forward Cristiano Ronaldo (L) vies with Hungary's defender Juhász Roland during the Euro 2016 group F football match between Hungary and Portugal at the Parc Olympique Lyonnais stadium in Decines-Charpieu, near Lyon, on June 22, 2016. (Photo by JEAN-PHILIPPE KSIAZEK / AFP) foci eb 2024 magyar válogatott
Juhász Roland és Cristiano Ronaldo párharca a 2016-os foci Eb-n Fotó: AFP/JEAN-PHILIPPE KSIAZEK
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Juhász Roland kilencvenegy mérkőzést tudhatott maga mögött a magyar labdarúgó-válogatott mezében, mielőtt nagy tornán szerepelhetett. A 2016-os Európa-bajnokságon a védő Izland, Portugália és Belgium ellen is a kezdőcsapat tagja volt. Az Eb-szerepléssel Juhász Roland nagy álma teljesült, mielőtt visszavonult volna a nemzeti csapattól.

Hungary's defender Juhász Roland  (L) vies for the ball with Belgium's forward Romelu Lukaku during the Euro 2016 round of 16 football match between Hungary and Belgium at the Stadium Municipal in Toulouse on June 26, 2016. (Photo by PASCAL GUYOT / AFP)
foci eb magyar válogatott
Juhász Roland és Romelu Lukaku a 2016-os Eb-meccs után mezt cserélt (Fotó: AFP/Pascal Guyot)

– Magyar és belga bajnok voltam, szerepeltem a Bajnokok Ligájában, de a franciaországi tornával lett teljes a történet. Az 1994-es világbajnokság nagy élmény volt gyerekként, azóta követtem a futballt, s tudtam, nekem is pályára kell lépnem egy ilyen tornán. A vb ugyan nem jött össze, de így sem panaszkodhatok – mondta Juhász Roland a Ripostnak.

A magyar válogatott nyolc évvel ezelőtt Ausztria 2-0-s legyőzésével, valamint az Izland (1-1) és Portugália (3-3) elleni döntetlennel megnyerte csoportját, a nyolcaddöntőben viszont Belgium megállította (4-0).

– A portugálok elleni 3-3-as meccs az egész torna legjobb összecsapása volt. Az, hogy a későbbi győztes portugálok a végén úgy voltak vele, hogy csak ne kapjanak ki, elég a döntetlen is, az a mi dicséretünk is volt. Ami Magyarországon történt, attól leesett az állam. 

Erre vagyok a legbüszkébb, hogy ennyire összekovácsoltuk az embereket, mindenki együtt szurkolt. A focival összehoztuk az embereket.

Egy közszereplő nyilatkozta akkor, ő nem kedveli a labdarúgást, de ha a foci ezt okozza egy társadalommal, akkor az nagyon jó dolog kell hogy legyen – idézte fel Juhász, aki két mezt őriz a 2016-os tornáról: a sajátja mellett korábbi Anderlecht-beli csapattársa, Romelu Lukaku felsőjét.

Juhász Roland szerint megismételhető az Eb-nyolcaddöntő

2016-ban a magyar válogatott harminc év után szerepelt ismét nagy világversenyen, a csapattal szemben semmiféle elvárás nem volt. Azóta viszont minden Európa-bajnokságra kvalifikált Magyarország, az idei Eb előtt csapata megnyerte a selejtezőcsoportját, így Juhász szerint Szoboszlaiékra már nem igaz, hogy teher nélkül szerepelhetnek az Európa-bajnokságon.

– A mostani együttes már annyi mindent elért, hogy elhittük: bárki ellen esélyesek lehetünk. Adva van egy nagyon erős közösség, egymást húzza mindenki, ha valaki rosszabb passzban van, akkor a másik előrelendíti. Én nagyon optimista vagyok, hiszek abban, hogy továbbjuthatunk a csoportból, s azután sem kell hogy azonnal befejezzük a tornát – elemezte az esélyeket a Ripostnak Juhász Roland.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.