Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

A német szövetségi kapitány beleállt az Eb-rendezés súlyos hiányosságába

Nem csillapodnak a kedélyek a frankfurti stadion gyepszőnyegének a rossz állapota miatt a németországi labdarúgó Európa-bajnokságon. Legutóbb Anglia panaszkodott, miután vérszegény döntetlen ért el Dánia ellen Frankfurtban, most viszont a házigazda német válogatott szövetségi kapitánya, Julian Nagelsmann is beleállt a kérdésbe. A németek ma este Frankfurtban Svájc ellen játszanak a magyar válogatott csoportjában.

2024. 06. 23. 10:55
UEFA EURO 2024 - Group A Germany vs Hungary
Julian Nagelsmann nem elégedett a frankfurti pálya állapotával az Eb-n. Fotó: MTI/EPA/Ronald Wittek
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön Anglia gyenge teljesítménnyel 1-1-es döntetlent játszott Dánia ellen az Európa-bajnokságon a frankfurti stadionban. A meccs után Gareth Southgate angol szövetségi kapitány és aki nagyot hibázott a dánok gólja előtt, egyaránt a gyepszőnyeg minőségét kritizálta, az UEFA pedig igazat is adott nekik, karbantartást rendelt el, hogy a további meccseken ne legyen probléma.

UEFA EURO 2024 - Group A Germany vs Scotland
Julian Nagelsmann félti a termetesebb játékosait a frankfurti pálya állapota miatt (Fotó: EPA/Mohamed Messara)

Julian Nagelsmann azonban ettől nem nyugodott meg. A németek ma este Svájc ellen lépnek pályára Frankfurtban az A csoport utolsó fordulójában, és a szövetségi kapitány a mérkőzés előtt leszögezte: nem Svájc miatt, hanem a csúszós pálya állapota és a játékosai egészsége miatt aggódik.

Nagelsmann: Olyan ez, mintha télen nyári gumival vezetnél

– Senkit nem akarok megbántani, de egyszerűen nem jó, nagyon puha a gyep – fogalmazott Nagelsmann a Kicker beszámolója szerint. – Kis termetű játékosoknak ez nem feltétlenül rossz, de nagyobbaknak ez körülbelül olyan, mintha télen nyári gumival vezetnél. Balesetveszélyes, és senkinek sem kívánom, hogy hat hónapig sérült legyen egy esetleges keresztszalag-szakadás miatt.

A német válogatott két győzelemmel (a skótokat 5-1-re, a magyar válogatottat 2-0-ra verte meg) már biztosan továbbjutott a nyolcaddöntőbe, de a csoport első helyén a svájci válogatott még megelőzheti, ha nyer ellene a rettegett frankfurti pályán.

Európa-bajnokság, A-csoport, 3. forduló:
Vasárnap: Skócia–Magyarország 21.00, Svájc–Németország 21.00
A csoport állása: 1. Németország 6 pont, 2. Svájc 4, 3. Skócia 1, 4. Magyarország 0.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.