Makkelie arrogánsan válaszolt, amikor a magyar játékosok kérdőre vonták + videó

A magyar labdarúgó-válogatott az Eb-n szerdán 2-0-ra kikapott Németországtól az A csoport második fordulójának meccsén, és hatalmas a vihar a németek első gólja miatt, amit Ilkay Gündogan szabálytalansága előzött meg Willi Orbán ellen. Nagy Ádám elárulta, hogy a második félidő elején kérdőre vonta Danny Makkelie játékvezetőt.

2024. 06. 20. 10:48
UEFA EURO 2024 - Group A Germany vs Hungary
A lefújás után több magyar játékos is odament Danny Makkelie játékvezetőhöz Fotó: EPA/Mohamd Messara
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Második meccsét is elbukta a magyar válogatott a labdarúgó-Európa-bajnokságon. Ám Nagy Ádám is úgy gondolja, hogy Danny Makkelie  játékvezető hibázott az első német gól előtt. A középpályás szavait a Ripost idézte:

UEFA EURO 2024 - Group A Germany vs Hungary
Danny Makkelie (középen) nem lett a magyar szurkolók kedvenc játékvezetője... (Fotó: EPA/Mohamed Messara)

– Vissza kell nézni a bekapott gólt, mert az nagyban befolyásolta a meccset. Az volt az érzésem a játékvezető kapcsán, hogy az ő szemében egy kiscsapat játszott egy nagy csapat ellen, és nem mer a nagy csapat ellen fújni. Ha számon kéri az ember, akkor olyan arrogánsan tud beszélni, hogy az borzalmas, de ezt el kell fogadni.

Az első gól kétes szituáció volt, a második félidő kezdése előtt, amikor sétáltunk ki, megkérdeztem a játékvezetőt, hogy visszanézte-e a jelenetet. Azt mondta, igen, és szerinte vállal volt a kontakt. Mondtam neki, hogy nem váll a váll ellen volt, hanem váll a Willi háta ellen. Így döntött, és a VAR sem látta másképp. Biztos vagyok benne, ha fordítva történik, akkor lefújta volna.

Összességében azonban  erre a teljesítményre jobban tudunk építeni, mint a svájciak ellenire. Ha ott tudtuk volna ezt a játékot hozni, akkor minimum egy pontot szereztünk volna. Ezért dühítő az első meccs – értékelt Nagy Ádám a találkozó után.

Ádám Martin is odament Danny Makkelie játékvezetőhöz

Borítóképünkön azt láthatjuk, hogy a lefújás után Ádám Martin is elmondta a véleményét Makkelie játékvezetőnek. Lehet, jó, hogy Szoboszlai Dominik visszafogta...

 

A magyar játékosok nyilatkozatai:


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.