Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Bíróbotrány: az UEFA cenzúrázta Rossi bíráló szavait

A házigazda Németország szerda este 2-0-ra verte meg a magyar labdarúgó-válogatottat az Európa-bajnokság A csoportjának 2. fordulójában. A mérkőzés után is beszédtémát szolgáltat a holland játékvezető, Danny Makkelie több vitatható ítélete, az európai szövetség azonban mindezekről tudomást sem vesz. Mi több, az UEFA cenzúrázta Marco Rossi bíráló szavait.

2024. 06. 20. 9:36
MIR_6550
Németország-Magyarország EB
A magyar válogatott vitatható ítéletek után maradt alul Németországgal szemben. Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

Az első német gólt egy mérkőzést befolyásoló hiba előzte meg, ugyanis a holland játékvezető, Danny Makkelie még csak nem is ellenőrizte a VAR döntését, miután ellökte Willi Orbánt, s az ezt követő kavarodás után született a házigazda vezető találata. A meccs végén a mieinknél elmaradt egy büntető Emre Can kezezése miatt – írta cikkében az Origo.

MAKKELIE, Danny Makkelie holland játékvezető foci Eb 2024 Németország Magyarország Nagy Ádám Szoboszlai Dominik Willi Orbán Varga Barnabás
Danny Makkelie több vitatható döntést is hozott szerdán (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

Volt hiba, nincs hiba

Mindeközben az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) honlapján semmit sem írnak a vitás esetről, ami az onnan tájékozódók számára tehát olyan, mintha meg sem történt volna. Az UEFA így foglalta össze a végeredményt nagyban befolyásoló ítéletet: „Úgy tűnt, Orbán kezeli a helyzetet, de aztán elesett, Németország pedig átvette a vezetést, miután Gündogan visszajátszotta a labdát Musialának, aki közelről betalált, és ezzel ő az első játékos, aki már két gólt szerzett az Eb-n.”

 

Kiradírozta az UEFA a kritikus részt

Gulácsi Péter, Szoboszlai Dominik és szövetségi kapitány is dühös volt a mérkőzés után, az olasz szakember pedig Németország szabálytalan góljáról elmondta őszintén a véleményét, szerinte ahogy a németek nyertek, az tisztességtelen volt. Érdekes módon az UEFA oldalán kiszedték Rossi nyilatkozatából azt a részt, ahol a játékvezető ténykedéséről beszélt.

Követtünk el néhány hibát, de ez előfordul a futballban, lehet hibázni. Főleg, ha olyan csapatok, mint Németország és más világklasszis csapatok jobban játszanak, mint mi. Korábban is mondtam, hogy Németország a legnagyobb esélyes az Eb-n. Az előző meccsez képest dolgoztunk a taktikánkon és a hozzáálláson, a játékosaim pedig elég jól reagáltak, és büszke vagyok a teljesítményükre. Németország ellen nem szégyen kikapni. Néhány pillanatban szerencsétlenek voltunk

– olvasható Rossi nyilatkozta az uefa.com-on.

Pedig pontosan tudjuk, Rossi ennél sokkal többet mondott.

 

Még él a remény

Magyarország a Svájc és Németország elleni vereség után nulla ponttal áll, így várja az utolsó, Skócia elleni, vasárnapi csoportmeccset. Válogatottunk még mindig továbbjuthat a csoportjából, ehhez azonban mindenképpen győzelemre lenne szüksége a skótok ellen.

 

Hirdetés: ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.