Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. június 30.
Szlovákia
Spanyolország
21:002024. június 30.
Grúzia

Mbappé továbbra is a Paris Saint-Germainnel hadakozik

Az Európa-bajnokság végeztével és a nyári szünetet követően Kylian Mbappé már álmai csapata, a Real Madrid mezét ölti magára, de még az eddig őt alkalmazó Paris Saint-Germainnel is van lezáratlan ügye. Legalábbis ő így gondolja.

2024. 06. 22. 14:27
Kylian Mbappé nagy összeget követel a PSG-től
Kylian Mbappé nagy összeget követel a PSG-től Fotó: AFP/Christophe SIMON
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az már eldőlt, hogy a Real Madridnál folytatja a pályafutását, azonban a Paris Saint-Germainnél töltött időszaka még nem zárult le teljesen. Bár már aláírt a spanyolokhoz, a szerződése alapján június 30-ig a PSG játékosa. De nemcsak ez köti a csatárt a párizsiakhoz, a francia L’Equipe úgy értesült, hogy Mbappé éppen hadakozik velük, hatalmas összeget, közel 100 millió eurót követel tőlük.

Kylian Mbappé (jobbra) fontos tagja volt a PSG-nek
Kylian Mbappé (jobbra) fontos tagja volt a PSG-nek. Fotó: AFP/NurPhoto/Ibrahim Ezzat

Történt ugyanis, hogy a világbajnok támadó a 2023–24-es idény elején közölte a PSG vezetőivel, hogy nem hajlandó meghosszabbítani az idén nyáron lejáró szerződését, mire azt a választ kapta, hogy akkor többet nem léphet pályára a csapat mezében. Luis Enrique vezetőedző és Luis Campos sportigazgató közbenjárására végül nem így lett, 48 meccsen kapott lehetőséget, 44 góllal és tíz gólpasszal járult hozzá a Paris Saint-Germain bajnoki címéhez és kupagyőzelméhez.

 

A hírek szerint nemcsak a vezetőedző és a sportigazgató kérésének volt köszönhető, hogy véget ért Mbappé száműzetése, hanem a játékos megígérhette, hogy nem hagyja el ingyen a klubot. Mivel a szerződése lejártával váltott csapatot, a Real Madridnak nem kellett fizetnie érte, viszont a PSG abban egyezett meg a játékossal, ha ez a forgatókönyv valósul meg, akkor legalább lemond a párizsiaktól neki járó 55 millió euróról.

De ez csak szóbeli megállapodás volt, így Mbappé most nemcsak ezt az összeget, kifizetetlen bérét akarja behajtani a klubon, hanem kártérítésre is igényt tart. A Paris Saint-Germain hivatalos felszólítást kapott erről, és ha nem teljesíti a 25 éves játékos elvárásait, Mbappé jogi útra terelheti az ügyet.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.